ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχηματισμός «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα: Κλείνει την πόρτα στον Ουστελ το ΡΤΚ

 Σχηματισμός «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα: Κλείνει την πόρτα στον Ουστελ το ΡΤΚ

Το ΡΤΚ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συνάντηση με τον Ουνάλ Ουστέλ, ο οποίος έχει την σχετική εντολή, για τον σχηματισμό «κυβέρνησης».

Το κόμμα της αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα κοινοποίησε την απόφασή του αυτή νωρίς το απόγευμα σήμερα, με σχετική ανακοίνωση και σε όλα τα ΜΚΔ.

Στο μεταξύ, ο γγ του ΡΤΚ, Ερντογάν Σορακίν κάλεσε τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ σε παραίτηση. «Είναι το καλύτερο που έχει να κάνει» σχολίασε ο κ. Σορακίν λέγοντας ότι τα όσα βιώνουν το τελευταίο διάστημα ξεπερνά τα εσωτερικά ζητήματα του ΚΕΕ και έχει μετατραπεί πλέον σε έλλειμα δημοκρατίας. Πρέπει να γίνουν ενέργειες με αίσθημα ευθύνης για την στήριξη της δημοκρατίας, πρόσθεσε.

«Ο Τατάρ έχει γκρεμίσει τη δημοκρατία της χώρας, τις πολιτικές ηθικές αξίες, τη βούληση του λαού, το κύρος της προεδρίας. Μετά από αυτό το στάδιο, το καλύτερο που μπορεί να κάνει για τη χώρα και τον λαό είναι να παραιτηθεί», ανέφερε ο κ. Σορακίν.

Η συνεδρία της κομματικής βουλής, του ανώτατου κομματικού οργάνου του ΚΕΕ, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο νωρίς το απόγευμα. Εκεί θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις ενώ ήδη τ/κ δημοσιεύματα αναφέρονται σε αντιδράσεις και εντός του ΚΕΕ για την απευθείας ανάθεση της εντολής σχηματισμού ‘κυβέρνησης» στον Ουνάλ Ουστέλ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σχετική εσωκομματική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η πρώτη τρικομματική «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ σχηματίστηκε υπό τον πρόεδρο του ΚΕΕ, Φαίζ Σουτζούογλου στις 21 Φεβρουαρίου 2021 και διήρκησε 59 ημέρες. Υπέβαλλε παραίτηση στον Ερσίν Ταταρ στις 20 Απριλίου.

Στις 22 Απριλίου ο κ. Τατάρ έδωσε και πάλι την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Φαΐζ Σουτζούογλου ο οποίος 3 μέρες μετά, στις 25 του μηνός ξανασχημάτισε «κυβέρνηση» με το ΔΚ και ΚΑ. Το «κυβερνητικό πρόγραμμα» αναγνώσθηκε στη «βουλή» στις 28 Απριλίου και ενώ η ψήφος εμπιστοσύνης ορίσθηκε για τις 30 του μηνός, στις 29 Απριλίου τα κόμματα ΔΚ και ΚΑ με το αιτιολογικό ότι το ΚΕΕ δεν υπέγραψε το «πρόγραμμα των 100 ημερών» ανακοίνωσαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Έτσι στις 30 Απριλίου, ο Φαΐζ Σουτζούογλου υπέβαλε και πάλι την παραίτηση της «κυβέρνησης» στον Ερσίν Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top