ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΠΑΝ: Αναφέρει πως η Κλαίρη Αγγελίδου κόσμησε και τίμησε την πατρίδα μας

ΥΠΠΑΝ: Αναφέρει πως η Κλαίρη Αγγελίδου κόσμησε και τίμησε την πατρίδα μας

Το έργο και τη δράση της αείμνηστης Κλαίρης Αγγελίδου εξήρε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τιμής που οργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου, στη Λεμεσό.

Σε χαιρετισμό του, που διάβασε ο επαρχιακός επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού, Στέλιος Θεοφίλου, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει πως «σήμερα τιμούμε τη φιλόλογο, ποιήτρια, αγωνίστρια, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και μοναδική γυναίκα Υπουργό Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αλησμόνητη Κλαίρη Αγγελίδου».

«Αισθάνεται κανείς δέος, σεβασμό αλλά και αδυναμία, όταν καλείται να χαιρετίσει μία εκδήλωση προς τιμή μιας εξέχουσας μορφής της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, μιας προσωπικότητας χαρισματικής και προικισμένης, με τόσο ενεργό και καρποφόρα δράση στην πολιτική και πνευματική ζωή του τόπου, όπως ήταν η Κλαίρη Αγγελίδου», είπε και πρόσθεσε ότι «σημάδεψε ανεξίτηλα τους χώρους από τους οποίους πέρασε και δραστηριοποιήθηκε».

Στην ομιλία του, ο κ.Προδρόμου αναφέρθηκε στη δράση της Κλαίρης Αγγελίδου ως φοιτήτρια, κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 55-59, ως εκπαιδευτικού, ως βουλευτή Αμμοχώστου και ως Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Η Κλαίρη Αγγελίδου, συνέχισε, σημάδεψε τον τόπο και με το πλούσιο συγγραφικό της έργο και η δράση της στην πνευματική ζωή του τόπου ήταν έντονη.

Εκείνα που κυρίως χαρακτήριζαν την Κλαίρη Αγγελίδου, πρόσθεσε ο Υπουργός Παιδείας, ήταν η ακατάπαυστη εργατικότητά της, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα, συνδυασμένα ταυτόχρονα με καλοσύνη, σεμνότητα, προσήνεια και χαμόγελο.

«Ήταν οραματίστρια, ονειροπόλα και ιδεολόγος και, συγχρόνως, άνθρωπος της δράσης, των έργων και των πράξεων, ενώ κατόρθωνε να συνδυάζει με τρόπο αξιοθαύμαστο και γόνιμο την ιδέα με την πράξη, τον λόγο με το έργο, τον επαγγελματισμό με την ανθρωπιά», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμη πως η τιμώμενη έφυγε από αυτήν τη ζωή με τον πόνο και τον καημό της προσφυγιάς, με τον ασίγαστο πόθο της επιστροφής στην αγαπημένη της Αμμόχωστο, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η ίδια δεν θα επιστρέψει στη γενέθλια πόλη, αλλά κάποιοι άλλοι θα το επιτύχουν.

Η αείμνηστη Κλαίρη Αγγελίδου, συνέχισε, κόσμησε και τίμησε την πατρίδα της και τόνισε πως το καλύτερο φιλολογικό μνημόσυνο προς αυτήν είναι η συναίσθηση του χρέους μας να ακολουθήσουμε τα χνάρια της και να μιμηθούμε το φωτεινό της παράδειγμα.

«Το κληροδότημά της βαρύ και τα αποτυπώματα της πορείας της βαθιά σε αυτόν τον τόπο», είπε πρόσθεσε ότι «η μορφή της Κλαίρης Αγγελίδου, ως άσβεστος φάρος, θα συνεχίσει να φωτίζει, να εμπνέει και να καθοδηγεί τους ανθρώπους αυτού του τόπου με αισιοδοξία και αγωνιστικότητα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top