ΔΙΕΘΝΗ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Χωρίς επαρκή προετοιμασία θα μεταφερθούν από τη Μαριούπολη στις μάχες του Ντονμπάς οι Ρώσοι στρατιώτες

ΛΟΝΔΙΝΟ: Χωρίς επαρκή προετοιμασία θα μεταφερθούν από τη Μαριούπολη στις μάχες του Ντονμπάς οι Ρώσοι στρατιώτες

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας σημειώνει πως αφού οι Ρώσοι ασφαλίσουν τον έλεγχο της Μαριούπολης, πιθανότατα θα μεταφέρουν τις δυνάμεις τους από εκεί ώστε να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις στο Ντονμπάς.

Η αναφορά γίνεται με αφορμή την παράδοση «έως και 1.700 Ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονταν στη χαλυβουργική μονάδα του Azovstal», αν και «ένας άγνωστος αριθμός ουκρανικών δυνάμεων παραμένει εντός του εργοστασίου».

Το Υπουργείο τονίζει πως η σθεναρή ουκρανική αντίσταση στη Μαριούπολη από την αρχή του πολέμου σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή πρέπει να επανεξοπλιστούν και να επιδιορθώσουν ζημιές πριν να είναι σε θέση να αναπτυχθούν ξανά αλλού, με αποτελεσματικό τρόπο. Όπως σημειώνει η ενημέρωση από το Υπουργείο, «αυτή μπορεί να είναι μία μακριά διαδικασία όταν γίνεται σχολαστικά».

Παρόλα αυτά, επισημαίνει το βρετανικό Υπουργείο, «οι Ρώσοι διοικητές τελούν υπό πίεση να πετύχουν επιχειρησιακούς στόχους, που θα μπορούν να επιδείξουν». Αυτό οδηγεί το Λονδίνο στην εκτίμηση πως «η Ρωσία μάλλον θα αναδιανείμει τις δυνάμεις της γρήγορα χωρίς επαρκή προετοιμασία, κάτι που διακινδυνεύει περαιτέρω φθορά των δυνάμεων αυτών».

Πηγη: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

«Καμένη γη»: Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν από πυρκαγιές στην Πάφο - Χάθηκαν και ζώα

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίουΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου παρέλαβε σήμερα, 19 Ιουνίου 2024, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top