ΔΙΕΘΝΗ

Επίτροπος Κυριακίδου: Στήριξη €7 εκατ. μέσω Ερυθρού Σταυρού για τη ψυχική υγεία των Ουκρανών προσφύγων

Επίτροπος Κυριακίδου: Στήριξη €7 εκατ. μέσω Ερυθρού Σταυρού για τη ψυχική υγεία των Ουκρανών προσφύγων

Στήριξη 7 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Διεθνή Ομοσπονδία των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για την στήριξη της ψυχικής υγείας και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των προσφύγων από την Ουκρανία υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Με την ανεκτίμητη στήριξη και γνώση του Ερυθρού Σταυρού και συνεργαζόμενων ΜΚΟ, δεσμευόμαστε να παράσχουμε καίριες υπηρεσίες στους πρόσφυγες που φθάνουν στην ΕΕ, όπως ψυχολογικές πρώτες βοήθειες και παραπομπή σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, εφόσον χρειαστεί, συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόληψη και τη θεραπεία των προβλημάτων ψυχικής υγείας», ανέφερε σχετικά η κ. Κυριακίδου.

Η συμφωνία αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικών πρώτων βοηθειών και ψυχολογικής αξιολόγησης της κατάστασης προσφύγων που βιώνουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και ψυχολογικά τραύματα.

Η χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί και μέσω της μακροπρόθεσμης στήριξης ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη γλώσσα των προσφύγων.

Ειδικότερα, η σύμβαση, η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Η ΕΕ για την υγεία», θα διαρκέσει 24 μήνες και καλύπτει δράσεις για την ενίσχυση των ικανοτήτων του προσωπικού και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, του προσωπικού πρώτης επέμβασης και άλλων επαγγελματιών στην Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Τσεχία.

Υπενθυμίζοντας πως εδώ και τρεις μήνες εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κ. Κυριακίδου επισημαίνει πως αυτά τα άτομα «που ζουν με τα τραύματα του πολέμου ή που ανησυχούν για τους αγαπημένους τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ζώνες των συγκρούσεων χρειάζονται ειδική ψυχολογική στήριξη, καθώς αρχίζουν να ανοικοδομούν τη ζωή τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top