ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Διακοπές σε καταλύματα με το οικολογικό σήμα της ΕΕ

Κομισιόν: Διακοπές σε καταλύματα με το οικολογικό σήμα της ΕΕ

Συνώνυμο της περιβαλλοντικής αριστείας, το οικολογικό σήμα της ΕΕ απονέμεται σε προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Στον τουριστικό κλάδο, περισσότερα από 500 ξενοδοχεία και κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη έχουν βραβευτεί με το οικολογικό σήμα της ΕΕ. Περισσότερα αναμένεται να ενταχθούν σύντομα.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της στο twitter η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Κομισιόν καλεί τους Ευρωπαίους να έχουν και αυτούς τους προορισμούς κατά νου όταν επιλέγουν τις διακοπές τους.

«Αυτοί οι περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι τουριστικοί φορείς δεσμεύονται να μειώσουν την κατανάλωση νερού, τα πλαστικά απόβλητα και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ενώ ταξιδεύετε», αναφέρεται.

Ο αρμόδιος Επίτροπος Virginijus Sinkevičius σε μήνυμά του αναφέρει ότι από την εξόρυξη πρώτων υλών μέχρι την παραγωγή, τη διανομή και τη διάθεση, ό,τι παράγουμε και καταναλώνουμε έχει αντίκτυπο στον πλανήτη.

«Το οικολογικό σήμα της ΕΕ δείχνει ότι είναι δυνατό να μειώσει αυτό τον αντίκτυπο. Διαθέτει προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Το οικολογικό σήμα της ΕΕ βοηθά την οικονομία μας να γίνει κυκλική, να αντιμετωπίσει τη μείωση των απορριμμάτων και να καταπολεμήσει τη ρύπανση», αναφέρει ο Επίτροπος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top