Εικόνες ντροπής στη Λεμεσό - Ζουν στις αποβάθρες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης – Δείτε φωτογραφίες

Εικόνες ντροπής στη Λεμεσό - Ζουν στις αποβάθρες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης – Δείτε φωτογραφίες

Σε καταφύγια μετατράπηκαν οι ξύλινες αποβάθρες στο Μόλο Λεμεσού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, κάτι οποίο προκαλεί ντροπή στην Κυπριακή κοινωνία αφού εν έτη 2022 υπάρχουν τέτοια περιστατικά.  

«Έχουν σε πλαστικές σακούλες τα ρούχα τους, ενώ, χάρτινες σακούλες σχηματίζουν το κρεβάτι τους. Τα προσωπικά τους αντικείμενα βρίσκονται πάνω στα ξύλα στις αποβάθρες, είναι θλιβερές οι εικόνες», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται για ένα σημείο ούτε για ένα άτομο αλλά για διάφορα σημεία στην περιοχή.

«Άτομα που συχνάζουν στα σημεία αυτά, είπαν πως είδαν ανθρώπους που ζουν στις αποβάθρες να λούζονται στη θάλασσα. Πολλοί από αυτούς εργάζονται σε κοντινή απόσταση που μπορούν να πάνε με τα πόδια»

Δείτε το απόσπασμα:

Θέση στο θέμα παίρνει ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση από το τέλος του δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου», είπε συγκεκριμένα.

«Πρόκειται για άτομα που έφυγαν από το Πουρνάρα», συμπλήρωσε.

«Ο Δήμος Λεμεσού από το 2019 είναι η μόνη τοπική αρχή στην Κύπρο που δημιούργησε το κέντρο παροχής εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών «Σχεδία». Προσφέρει εξιδανικευμένη στεγαστική συμβουλευτική. Βοηθά ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αστεγίας να κάνουν το καλύτερο δυνατό πλάνο για να λυθεί το πρόβλημα τους. Δεν προσφέρει στέγη, προσφέρει ψυχολογική στήριξη από ψυχολόγο, βοηθά στη συμπλήρωση αιτήσεων και προσφέρει και υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας όπως μπάνιο, φαγητό», εξήγησε.

Όσο αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κύριος Χαραλαμπίδης τόνισε πως το πληροφορήθηκαν μόλις χθες.

«Μόλις πληροφορήθηκε ο Δήμος για το γεγονός αυτό, αρμόδια λειτουργός επισκέφθηκε μαζί με την Αστυνομία και πήραν τα στοιχεία από όλους τους μετανάστες και τα μεταβίβασαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE