ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήθηκε με την ΟΣΑΚ ο Χριστοδουλίδης - Όλα όσα είπαν

Συναντήθηκε με την ΟΣΑΚ ο Χριστοδουλίδης - Όλα όσα είπαν

Με τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) συναντήθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα μεγάλα θέματα του τομέα της υγείας, όπως είναι το ΓεΣΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, τα τμήματα πρώτων βοηθειών, ενώ κατατέθηκαν απόψεις σε σχέση με τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, τη δημιουργία πανεπιστημιακών νοσοκομείων, την ενίσχυση των ελέγχων και άλλα.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα το Γενικό Σύστημα Υγείας, το οποίο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως είπε, συζητήθηκαν τα αναμενόμενα προβλήματα και αδυναμίες που υπάρχουν στο σύστημα, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους. Το ζητούμενο όπως τόνισε είναι «πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι αδυναμίες έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το ΓεΣΥ με βασικό ζητούμενο, ειδικά όταν μιλάμε για θέματα υγείας, την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ Μάριος Κουλούμας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική, τονίζοντας πως για την Ομοσπονδία το πλέον σημαντικό σε σχέση με το Γενικό Σύστημα Υγείας είναι η βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται.

Ανέφερε επίσης ότι «τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να στηριχθούν και να εκσυγχρονιστούν ώστε να αποτελούν την πρώτη επιλογή του Κύπριου πολίτη», θέση με την οποία συμφωνεί ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος δίδει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και τμημάτων πρώτων βοηθειών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top