Πολιτική κρίση στη Βρετανία - Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Πολιτική κρίση στη Βρετανία - Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Ισχυροί τριγμοί καταγράφονται στη Βρετανία, με τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, Ρίσι Σουνάκ και Σάτζιντ Τζάβιντ, αντίστοιχα, να υποβάλλουν την παραίτησή τους με διαφορά λίγων, μόλις, λεπτών.

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτήν την κυβέρνηση».


Λίγη ώρα μετά, την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Υπενθυμίζεται ότι Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχθηκε πως ο Μπόρις Τζόνσον είχε τελικά ενημερωθεί το 2019 για τη διεξαγωγή έρευνας κατά του Συντηρητικού βουλευτή Κρις Πίντσερ, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση ενώ ήταν Υφυπουργός Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.