ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ για ΑΚΕΛ: «Η συμπεριφορά της ηγεσίας επιβεβαιώνει πως είναι μια πολιτική δύναμη χωρίς πολιτικό πολιτισμό»

ΕΔΕΚ για ΑΚΕΛ: «Η συμπεριφορά της ηγεσίας επιβεβαιώνει πως είναι μια πολιτική δύναμη χωρίς πολιτικό πολιτισμό»

Απάντηση στο ΑΚΕΛ έδωσε μέσω σημερινής (8/7) ανακοίνωσής του το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, αναφέροντας ότι, «η συμπεριφορά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει πως είναι μια πολιτική δύναμη χωρίς πολιτικό πολιτισμό και στοιχειώδη αβρότητα».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το ΑΚΕΛ δικαιολόγησε την έκδοση της καθόλα προσβλητικής ανακοίνωσης που εξέδωσε σε βάρος του προέδρου της ΕΔΕΚ, λέγοντας πως τα κίνητρά της ήταν η διαφάνεια και η λογοδοσία», προσθέτοντας ότι, «διαφάνεια δεν σημαίνει δημοσιοποίηση παραποιημένων και διαστρεβλωμένων θέσεων. Διαφάνεια σημαίνει όσα δημόσια λέγονται να βασίζονται και να τεκμηριώνονται στη βάση στοιχείων».

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, συνεχίζει η ΕΔΕΚ, «και οι υπόνοιες που αφήνει σε βάρος του Προέδρου της ΕΔΕΚ στη βάση ποιων στοιχείων βασίζεται όταν, μέσα στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ πριν από 15 μήνες κατέθεσε στη Βουλή όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν πλήρως τα όσα λέει;»

«Το ότι οι σκοποί του ΑΚΕΛ είναι αλλότριοι από αυτά που δημόσια σημειώνει, τεκμηριώνονται και από το εξής συμβάν: η ΕΔΕΚ, μετά από πρόσκληση που έλαβε από το ΑΚΕΛ όρισε τον Βουλευτή Ανδρέα Αποστόλου ως εκπρόσωπό της σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το ΑΚΕΛ στις 14 Ιουλίου. Την ίδια μέρα που το ΑΚΕΛ εξέδωσε την ανακοίνωση σε βάρος του Μαρίνου Σιζόπουλου, ενημέρωσε τα γραφεία του κόμματος ότι ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου, ήταν ανεπιθύμητος στην εν λόγω εκδήλωση!», τονίζει η ΕΔΕΚ.

«Θα συμφωνήσουμε με το ΑΚΕΛ πως «η κάθε πολιτική δύναμη κρίνεται από τις αποφάσεις της και την εν γένει συμπεριφορά της». Πράγματι, η συμπεριφορά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει πως είναι μια πολιτική δύναμη χωρίς πολιτικό πολιτισμό και στοιχειώδη αβρότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ προηγουμένως είχε αναφέρει πως, «δεν κατανοούμε την αντίδραση του κ. Σιζόπουλου στη χθεσινή μας ανακοίνωση. Δεν δικάσαμε και δεν καταδικάσαμε κανένα, ούτε και υπονοήσαμε οτιδήποτε. Σε μια περίοδο που η κοινωνία απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος διαπλοκής και διαφθοράς που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ζητούμε διαφάνεια και λογοδοσία για κάθε ζήτημα που εγείρεται και εμπλέκει δημόσια πρόσωπα».

Αυτό ζητούμε κάθε φορά, συνέχισε το ΑΚΕΛ, «όποτε εγείρονται τέτοια ζητήματα. Αυτό ζητήσαμε και τώρα από τη Γενική Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις για υπόθεση που χειρίζεται και φέρεται να αφορά δημόσιο πρόσωπο. Για εμάς το θέμα δεν είναι προσωπικό».

«Είναι πεποίθησή μας ότι μόνο με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απαξίωση και κανονικά θα έπρεπε να ήταν απαίτηση πρώτα απ’ όλα από τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται σε υπό εξέταση υποθέσεις», τόνισε.

«Δεν κατανοούμε επίσης την αναφορά του κ. Σιζόπουλου για τις προεδρικές εκλογές και τις ασύστολες κατηγορίες σε βάρος του ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε από την αρχή την επιδίωξή του για συνεργασία στη βάση αρχών όλων των δυνάμεων που συμμερίζονται την ανάγκη για τερματισμό της σημερινής διακυβέρνησης και την επίτευξη προοδευτικής αλλαγής. Η κάθε πολιτική δύναμη κρίνεται από τις αποφάσεις της και την εν γένει συμπεριφορά της. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού», κατέληξε το ΑΚΕΛ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top