ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υπουργείο Υγείας: Πλήρως εμβολιασμένο το 86% του πληθυσμού

Υπουργείο Υγείας: Πλήρως εμβολιασμένο το 86% του πληθυσμού

Πλήρως εμβολιασμένο με δύο δόσεις εγκεκριμένου εμβολίου είναι το 86% του πληθυσμού της Κύπρου, αναφέρουν τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με δεδομένα που καταγράφονται από τη Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας, μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, καταγράφηκαν ποσοστά πλήρους εμβολιασμού, με δύο δόσεις εγκεκριμένου εμβολίου, της τάξεως του 86% για τον ενήλικο πληθυσμό και με 87,5% να έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Επιπλέον, ανά ηλικιακή ομάδα, το ποσοστό πλήρους εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 5-11 διαμορφώνεται στο 10,2%, για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών στο 49,5%, για την ηλικιακή ομάδα 16-17 ετών στο 60% και για την ηλικιακή ομάδα 18-19 ετών στο 71,9%.

Εξάλλου, ποσοστό 65,5% του γενικού πληθυσμού άνω των 18 χορηγήθηκαν με 3η ενισχυτική δόση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για 4η δόση ανέρχεται στο 4,2% του γενικού ενήλικου πληθυσμού και 14,9% για άτομα άνω των 60 ετών.

Σημειώνεται ότι τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης έχουν υπολογιστεί με τον αναθεωρημένο πληθυσμό του 2020.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top