Πυρκαγιά στο Πεντάκωμο – Καίγονται σωροί σκουπιδιών - Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης

Πυρκαγιά στο Πεντάκωμο – Καίγονται σωροί σκουπιδιών - Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε πυρκαγιά σε περιοχή στο Πεντάκωμο κοντά στις Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής, η Υπηρεσία δέχθηκε κλήση στις17:25. Ακολούθησε ανταπόκριση από ΕΜΑΚ σε μεγάλο σωρό από σκουπίδια και άχρηστα υλικά τα οποία δημιουργούνται μετά τη διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών και καίγονται εντός του περιφραγμένου χώρου του ΧΥΤΥ και παρά την Κοινότητα Πεντακώμου.

«Απροκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ και ενισχύονται οι δυνάμεις επιπρόσθετα όχηματα από Τμ. Δασών και Υπηρεσία Θήρας. Η πυρκαγιά είναι επί του παρόντος οριοθετημένη και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενεργοποιεί όλες τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες», σημείωσε.

Διευκρίνησε ακόμη ότι λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών η πυρκαγιά θα πάρει αρκετό χρόνο να κατασβεστεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύπρος και 24 ακόμη χώρες καταδικάζουν τους ισραηλινούς εποικισμούς ανατολικά της Ιερουσαλήμ - Κοινή δήλωση ζητά άμεση ανάκληση του σχεδίου

Κύπρος και 24 ακόμη χώρες καταδικάζουν τους ισραηλινούς εποικισμούς ανατολικά της Ιερουσαλήμ - Κοινή δήλωση ζητά άμεση ανάκληση του σχεδίου

Η έγκριση των σχεδίων του Ισραήλ για την κατασκευή εποικισμών στην περιοχή E1, ανατολικά της Ιερουσαλήμ «είναι απαράδεκτη και αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου» επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Εξωτερικών 25 χωρών περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE