ΕΛΛΑΔΑ

Πανηγυρίζει η Ελληνική Κυβέρνηση! Μπορεί να ξεπεράσει και το φράγμα του 60% το ΟΧΙ

Πανηγυρίζει η Ελληνική Κυβέρνηση! Μπορεί να ξεπεράσει και το φράγμα του 60% το ΟΧΙ

Την ικανοποίηση του για το προβάδισμα του "Όχι" στην εκτίμηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

"Με αυτό το αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός έχει μια ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό  λαό", τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον ANT1 και  πρόσθεσε: "Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δόθηκε αυτή η εντολή και αυτό από  μόνο του πραγματικά την αναβαθμίζει ποιοτικά. Δίνει εντολή στην Κυβέρνηση, να  υπερασπιστεί τη δική της πρόταση, τις δικές της θέσεις και η διαπραγμάτευση δεν  ξεκινά από μηδενική βάση. Πρέπει από σήμερα κιόλας να ξεκινήσουμε την  ουσιαστική διαπραγμάτευση, σε πιο στέρεες βάσεις".

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως η δυναμική του "Όχι" κέρδιζε διαρκώς έδαφος τα  τελευταία 24ωρα και ήταν ενδεικτική η συγκέντρωση του Συντάγματος, την οποία  χαρακτήρισε ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει ποτέ.

Πρόσθεσε δε, πως μετά από τη συγκέντρωση της Παρασκευής άρχισαν να  μεταστρέφονται και οι δηλώσεις που έρχονταν από το εξωτερικό.  "Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι αυτοί οι πολίτες, που προσήλθαν στην κάλπη,  ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν θα παραμείνουν ενωμένοι. Απαιτείται να υπάρξει  εθνική ομοψυχία", ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε άνω του 61% ανεβάζει το ΟΧΙ η πρώτη εκτίμηση της Singular Logic 

Η εταιρεία Singular Logic με καταμετρημένο περίπου το 20% των ψηφοδελτίων στην  επικράτεια, στην πρώτη επίσημη εκτίμηση ανακοίνωσε ότι το ποσοστό υπέρ του ΟΧΙ θα ξεπεράσει το 61%.

Νέο αίτημα για αύξηση ρευστότητας από τον ELA υποβάλλει εντός της ημέρας η ΤτΕ 

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας θα υποβάλει αίτημα την Κυριακή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για αύξηση της ρευστότητας από τον ΕLA για τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε την Τρίτη ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος θα υποβάλει αίτημα σήμερα, και πιστεύουμε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για αύξηση της ρευστότητας από τον ELA...δεν υπάρχει λόγος να μην αυξηθεί η ρευστότητα» δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην τηλεόραση του ANT1.

Η ελληνική κυβέρνηση ζητεί άμεση επανεκκίνηση συνομιλιών με τους δανειστές 

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που θεωρείται εκ των αρχιτεκτόνων του δημοψηφίσματος, και ηγείται με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στις Βρυξέλλες, διαβεβαίωσε απόψε ότι «Κούρεμα καταθέσεων δεν θα γίνει, μέχρι τις 20 Ιουλίου, που υπάρχει η πληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ», και πρόσθεσε είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρχει μια συμφωνία».

Ο κ. Παππάς πιστεύει ότι οι συνθήκες για την ομαλοποίηση της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος είναι ευνοϊκές, καθώς όπως είπε, ήδη αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν διατεθειμένοι να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει λόγος, είπε, να μην υπάρχει ρευστότητα.

Ανέφερε επίσης πως όλα τα μέρη επιθυμούν συμφωνία, κι επισήμανε ότι βλέπει να υπάρχει «μεγάλη δυνατότητα και αποφασιστικότητα».

«Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί μια καλύτερη συμφωνία, αφού ήδη έχει καλυφθεί πολύ έδαφος και τα πράγματα θα είναι πιο  θετικά», συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top