ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Είμαστε μια χώρα που μοιράζεται τις δυτικές αξίες της δημοκρατίας»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Είμαστε μια χώρα που μοιράζεται τις δυτικές αξίες της δημοκρατίας»

Τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά, κ. Δημήτριο Νικολαΐδη υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης μιας από τις 10 πολιτείες του Καναδά, τον συμπατριώτη μας Δημήτριο Νικολαΐδη. Είπα χθες και στο συνέδριο των Αποδήμων ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη Κύπρος εκτός Κύπρου. Με πετυχημένους ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικούς, όπως τον αγαπητό Δημήτρη, που σπούδασε το μεταπτυχιακό του εδώ στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου και έχει υπό την ευθύνη του, τον σημαντικό τομέα της παιδείας σε μια από τις 10 πολιτείες του Καναδά, με ένα προϋπολογισμό για το υπουργείο του, των 6 δισεκατομμυρίων Καναδέζικων δολαρίων. Κάτω από το δικό του Υπουργείο είναι σχεδόν ο μισός προϋπολογισμός της Κύπρου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που συζητήσαμε το Κυπριακό, συζητήσαμε την κατεύθυνση της χώρας και να πω και κάτι που τιμά τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ο Δημήτρης, όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, έγινε και παραμένει μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μεγάλη τιμή για εμάς, αλλά και για τον τόπο μας. Αλλά θέλω να πω και για τον προσανατολισμό της χώρας. Πόσο σημαντικό το βρίσκει ο Δημήτρης να ξεκαθαρίσει η Κύπρος τον προσανατολισμό της. Είμαστε μια Ευρωπαϊκή χώρα, είμαστε μια χώρα που μοιράζεται τις δυτικές αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε μια μικρή χώρα και θέλουμε δυνατούς συμμάχους και οι σύμμαχοι μας δεν είναι άλλοι από την Ευρώπη και τον Δυτικό κόσμο. Είναι γι’ αυτό που θα επιμένω στη γραμμή του ξεκάθαρου προσανατολισμού της χώρας μας».

Ο κ. Δημήτριος Νικολαΐδης δήλωσε από την πλευρά του τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε ευχαριστώ πάρα πολύ και βεβαίως συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπατε ότι ναι, η Κύπρος είναι μικρή χώρα αλλά δυνατή χώρα και ένα μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι ότι, υπάρχουν πολλά άτομα όπως είπατε στη συνεδρίαση των αποδήμων, πολλοί Κύπριοι και Έλληνες συμπατριώτες μας στο εξωτερικό και δουλεύουμε για να αναφέρουμε συνέχεια τα θέματα της Κύπρου. Να γνωρίζει ο κόσμος ότι ακόμα υπάρχει εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και πρέπει να γίνει μια δίκαιη λύση στο θέμα της Κύπρου.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας σήμερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ στην Κύπρο μετά από αρκετά χρόνια. Ήμουν εδώ στην Κύπρο πριν από 8 χρόνια και τελείωσα το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μετά ξαναβρέθηκα στον Καναδά όπου ασχολήθηκα με τα πολιτικά και τώρα τα τελευταία χρόνια ως Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης στην κυβέρνηση της Αλμπέρτας. Είμαστε εδώ στην Κύπρο για λίγες εβδομάδες για διακοπές αλλά βεβαίως και για λίγη δουλειά και θέλω να σας ευχαριστήσω και όπως είπατε κ. Πρόεδρε, είμαι περήφανος που είμαι μέλος του Δημοκρατικό Συναγερμό και υποστηρίζω βεβαίως και ότι μπορώ κάνω στο εξωτερικό όχι μόνο για να υποστηρίξω τον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και ότι μπορώ να κάνω στο εξωτερικό για να υποστηρίξω την Κύπρο μας και να συνεχίσει ο κόσμος να ξέρει τα θέματα που ασχολούνται εδώ στην Κύπρο και να τα έχουν υπόψη τους».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top