Σαββίδης: Ο διορισμός του Π. Αγαθαγγέλου δεν αφορά καθόλου τη Νομική Υπηρεσία

Σαββίδης: Ο διορισμός του Π. Αγαθαγγέλου δεν αφορά καθόλου τη Νομική Υπηρεσία

Ο διορισμός του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ δεν αφορά καθόλου τη Νομική Υπηρεσία, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης. Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο σύσκεψης της Ομάδας Συντονισμού Διερεύνησης Υποθέσεων Διαφθοράς, την Πέμπτη στη Νομική Υπηρεσία.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι η Νομική Υπηρεσία δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το θέμα του κ. Αγαθαγγέλου. «Ζητήθηκε η γνώμη λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας για συγκεκριμένη πρόνοια που υπάρχει στον νόμο που καθορίζει το ασυμβίβαστο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ», εξήγησε ο κ. Σαββίδης, προσθέτοντας ότι η Νομική Υπηρεσία έδωσε τη δική της νομική ερμηνεία. 

«Το αν σωστά ή λανθασμένα (Σ.Σ. ο διορισμός του κ. Αγαθαγγέλου) ορίστηκε από το ΚΕΒΕ ή εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, αυτά είναι θέματα πολιτικών αποφάσεων και θέσεων που εμάς δεν μας αφορούν καθόλου», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.