Παγκόσμια Τράπεζα: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια $4,5 δισ. στην Ουκρανία

Παγκόσμια Τράπεζα: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια $4,5 δισ. στην Ουκρανία

H Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι κινητοποιεί επιπρόσθετη οικονομική στήριξη ύψους $4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, η οποία από τα τέλη Φεβρουαρίου αντιμετωπίζει την ρωσική εισβολή στη χώρα.

Τα πρόσθετα χρήματα θα βοηθήσουν το Κίεβο να καταβάλει το κόστος των κυβερνητικών υπηρεσιών και συντάξεων, που θεωρείται κλειδί στην απάμβλυνση του οικονομικού αντικτύπου της ρωσικής εισβολής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα.

«Η Ουκρανία χρειάζεται συνεχόμενες κυβερνητικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένης της υγείας, της εκπαίδευσης και κοινωνικής προστασίας προκειμένου να αποτρέψει την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και της φτώχειας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπάς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Mohammed bin Zayed al Nahyan, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, την πρώτη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και το στρατηγικό βάθος και την ωριμότητα που έχουν αποκτήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE