ΔΙΕΘΝΗ

Εγγραφα για τα πυρηνικά όπλα έψαχνε το FBI στην κατοικία του Τραμπ

Εγγραφα για τα πυρηνικά όπλα έψαχνε το FBI στην κατοικία του Τραμπ

Η έρευνα που έγινε στην κατοικία του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφορούσε σε έγγραφα που σχετίζονταν με τα πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιδίωκε να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα όταν διεξήγαγε έρευνα στην κατοικία του Ρεπουμπλικάνου τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία, επάνω, από EPA) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Washington Post χωρίς να τις κατονομάζει.

Δεν είναι σαφές εάν βρέθηκαν

Δεν είναι σαφές ως αυτό το στάδιο εάν τα έγγραφα που αναζητούσε το FBI βρέθηκαν, κατά το δημοσίευμα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την έρευνα του FBI στην κατοικία του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση καθώς σπανίως συζητώνται από αξιωματούχους έρευνες σε εξέλιξη.

«Συνεργάζονταν πλήρως»

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες, Πέμπτη, ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι νομικοί εκπρόσωποί του «συνεργάζονταν πλήρως» στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας, λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ τοποθετήθηκε δημοσίως για την έρευνα του FBI στην οικία του Τραμπ στη Φλόριντα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επιβεβαίωσε ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν την οικία του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, προκειμένου – σύμφωνα με πηγές – να εξακριβωθεί εάν είχε αφαιρέσει αρχεία παρανόμως από τον Λευκό Οίκο κατά την αποχώρησή του.

Ο Μέρικ Γκάρλαντ τόνισε ότι ενέκρινε προσωπικά την απόφαση για τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ.

Απόπειρα διάρρηξης

Στο μεταξύ, ένοπλος που αποπειράθηκε να διαρρήξει τα γραφεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Σινσινάτι σκοτώθηκε από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης έπειτα από καταδίωξη που κράτησε ώρες.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε αφού η έρευνα του FBI στην κατοικία του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα προκάλεσε οργή σε κύκλους της άκρας δεξιάς στη χώρα.

Ο διευθυντής του FBI, ο Κρίστοφερ Ρέι, ανέφερε προχθές Τετάρτη ότι η υπηρεσία του δέχθηκε απειλές μετά την έρευνά της στην κατοικία του κ. Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τις «οικτρές και επικίνδυνες».

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top