Κουντρέτ Όζερσαϊ: Την «κυβέρνηση» Ουστέλ την σχημάτισε η κυβέρνηση στην Τουρκία

Κουντρέτ Όζερσαϊ: Την «κυβέρνηση» Ουστέλ την σχημάτισε η κυβέρνηση στην Τουρκία

Την θέση ότι η υφιστάμενη κυβέρνηση της Τουρκίας επιθυμούσε να δει τον Ουνάλ Ουστέλ στο «αξίωμα» του «πρωθυπουργού», εξέφρασε ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Όζερσαϊ στα πλαίσια νέων δηλώσεων του στον τ/κ Τύπο.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο κ. Όζερσαϊ, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από την «βουλή», υπενθύμισε ότι προηγουμένως το κόμμα του είχε προειδοποιήσει ότι «το κοινοβούλιο θα καταστεί ανίκανο». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός ο κίνδυνος σήμερα πλέον έχει γίνει πραγματικότητα.

«Ποιος ήθελε ορισμένα ονόματα στο υπουργικό συμβούλιο;», διερωτήθηκε ο κ. Όζερσαϊ, πραγματοποιώντας αναφορά στην νέα εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της τ/κ κοινότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος «πρωθυπουργός» ενδιαφέρεται για την άποψη της Άγκυρας και όχι του «τ/κ εκλογικού σώματος».

Ο κ. Όζερσαϊ ανάφερε επίσης, ότι πρόσφατα συνομίλησε με ορισμένους «υπουργούς», οι οποίοι τον ενημέρωσαν για «παράνομες» πράξεις στην «αρχή ηλεκτρισμού». Επίσης, άσκησε κριτική στην «κυβέρνηση» και για το ζήτημα της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς στα κατεχόμενα.

Μερίδιο από την κριτική του κ. Όζερσαϊ έλαβαν και τα δυο μικρότερα κόμματα που συμμετάσχουν στην «κυβέρνηση» καθώς και οι δυο γυναίκες «βουλευτές» του ΚΛ που παραμένουν στην «βουλή».

«Θα είναι μεγάλη ντροπή για όλους μας σε περίπτωση που αποτύχουμε να διαλύσουμε αυτήν την κυβέρνηση που δημιουργήθηκε με εντολή (της Τουρκίας)», είπε ο κ. Όζερσαϊ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE