ΔΙΕΘΝΗ

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη Μαχμούντ Αμπάς στην Τουρκία

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη Μαχμούντ Αμπάς στην Τουρκία

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από τη Δευτέρα στην Άγκυρα ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για ζητήματα παλαιστινιακής ομογένειας Ριάντ Αλ-Μάλκι, τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Παλαιστινιακής Αρχής υποστράτηγο Μάτζιντ Φάρατζ, τον ειδικό σύμβουλο θρησκευτικών υποθέσεων και ισλαμικών σχέσεων Μαχμούντ Αλ-Χάμπας, τον ειδικό σύμβουλο για διπλωματικές υποθέσεις Μάτζντι Αλ-Χάλντι και τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουρκία Φάεντ Μουστάφα.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο Μαχμούντ Αμπάς με την συνοδεία του συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τους πρέσβεις των αραβικών χωρών που είναι διαπιστευμένοι στην Άγκυρα. Όπως μεταδίδουν παλαιστινιακά μέσα, κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τους Άραβες πρέσβεις, τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις που σχετίζονται με το Παλαιστινιακό ζήτημα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Παλαιστινιακή Αρχή, ο Μαχμούντ Αμπάς «περιέγραψε στους Άραβες πρέσβεις τις δυσχερείς συγκυρίες που αντιμετωπίζει η Παλαιστίνη λόγω της συνεχιζόμενης ισραηλινής κατοχής και του εποικιστικού της προγράμματος, αναφερόμενος στις ισραηλινές επιθέσεις εις βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών και τις παραβιάσεις που σημειώνονται στα μουσουλμανικά και χριστιανικά προσκυνήματα».

Η είδηση της επίσκεψης του Παλαιστίνιου Προέδρου ανακοινώθηκε την Κυριακή 21/8, παραμονή της αναχώρησής του, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση της αμοιβαίας επανατοποθέτησης των πρέσβεων του Ισραήλ και της Τουρκίας στην Άγκυρα και στο Τελ Αβίβ αντίστοιχα, εξέλιξη που επισφραγίζει την πλήρη αποκατάσταση των τουρκοϊσραηλινών διπλωματικών σχέσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top