Ρωσία: Φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών στο Μπέλγκοροντ

Τα πυρομαχικά που ήταν αποθηκευμένα σε έναν χώρο στη νότια Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αναφλέγησαν σήμερα και ένας τοπικός αξιωματούχος επέρριψε την ευθύνη στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που σημειώνεται μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, είπε ότι εκκενώθηκε ο χωριό Τιμόνοβο όταν τα πυρομαχικά άρχισαν να εκρήγνυνται. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Την περασμένη εβδομάδα οι κάτοικοι του Τιμόνοβο και του Σολότι, που απέχουν 15 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους αφού μια κοντινή αποθήκη πυρομαχικών τυλίχθηκε στις φλόγες. Από τις δηλώσεις του Γκλάντκοφ δεν είναι σαφές αν το σημερινό συμβάν σημειώθηκε στην ίδια αποθήκη ή αν επρόκειτο για πυρομαχικά που είχαν μεταφερθεί σε άλλον χώρο.

Τους προηγούμενους μήνες ο κυβερνήτης κατηγορούσε τις ουκρανικές δυνάμεις για τις εκρήξεις που σημειώνονταν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, το οποίο απέχει 650 χιλιόμετρα νοτίως της Μόσχας.

Το Κίεβο γενικά αποφεύγει να αναλαμβάνει την ευθύνη για εκρήξεις στα ρωσικά εδάφη και μερικές φορές σχολιάζει ότι οφείλονται σε αμέλεια. «Σε μερικούς μήνες θα διαπιστώσουμε αν τα ρωσικά πυρομαχικά μπορούν να εκραγούν εξαιτίας του κρύου» ειρωνεύτηκε σήμερα το υπουργείο Άμυνας σε μια ανάρτηση στο Twitter. «Οι πέντε κύριες αιτίες των αιφνίδιων εκρήξεων στη Ρωσία είναι: ο χειμώνας, η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και το κάπνισμα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταγγέλλει το παράνομο μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, έστειλε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ κα Μαρία Μιχαήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE