ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά» – «Να ενεργοποιήσουμε και εμείς τους S-400»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά» – «Να ενεργοποιήσουμε και εμείς τους S-400»

Την προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει η Άγκυρα σε βάρος της Ελλάδας με τους S-300 σχολιάζουν σήμερα, Δευτέρα (29.08.2022), πολλά ΜΜΕ στην Τουρκία. Αναλυτές μάλιστα σημειώνουν ότι το επόμενο βήμα της Αθήνας θα είναι η εκτόξευση πυραύλων, δυναμιτίζοντας έτσι και άλλο το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μετά την καταγγελία του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ότι οι πύραυλοι S-300 που είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη «κλείδωσαν» με τα ραντάρ τους τουρκικά F-16 που πραγματοποιούσαν «εκπαιδευτική πτήση» στην περιοχή της Ρόδου και την απάντηση της Αθήνας ότι πρόκειται για προβοκάτσια, τα τουρκικά ΜΜΕ κρατούν ψηλά το θέμα απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της χώρας.


«Αποκαλύφθηκε το ψέμα για τους S-300» γράφει η Hurriyet στο πρωτοσέλιδό της, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα τους έχει ενεργοποιημένους και παρενόχλησε και πάλι τα τουρκικά μαχητικά. Η εφημερίδα Yeni Safak κάνει λόγο για «εχθρική ενέργεια με τους S-300», ενώ ακόμα και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, Cum Hurriyet γράφει ότι η Αθήνα παρενόχλησε τα τουρκικά F-16 με ρωσικό αντιεροπορικό σύστημα.

Η Milliyet έχει ως πρώτο θέμα την υπόθεση με τα τουρκικά μαχητικά επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «εχθρικό κλείδωμα» και συμπληρώνοντας ότι «η Αθήνα παίζει με τη φωτιά». Μάλιστα, δημοσιεύει έναν χάρτη που δείχνει, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, το κλείδωμα των ραντάρ. Μάλιστα, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι αφού οι Έλληνες ενεργοποίησαν τους S-300, τότε και η Τουρκία πρέπει να «κλειδώσει» με τα ραντάρ των S-400 το Αιγαίο.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση»
Εκτενή αναφορά στο θέμα έκαναν όμως και τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Τουρκία, με το Haberturk να επισημαίνει ότι «τα τουρκικά μαχητικά F-16 τα οποία πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, τα κλείδωσαν με τα ραντάρ τους οι S-300, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη. Τα τουρκικά F-16 παρά την παρενόχληση ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους. Πηγές του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν πως αυτό το γεγονός δείχνει πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί και έχει ενεργοποιημένες τις συστοιχίες των S-300».

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο πρώτην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, Χακί Πεκίν δηλώνοντας ότι «το να κλειδωθεί στα ραντάρ σημαίνει πως το παρακολουθεί με τα ραντάρ και μόλις έρθει στην κατάλληλη εμβέλεια να εκτοξευθεί το βλήμα, δηλαδή να εκτοξευθούν οι πύραυλοι εδάφους-αέριος. Τα ραντάρ αυτών των συστημάτων». Πρόσθεσε δε ότι η εμβέλεια των ραντάρ τους είναι 120 έως και 600 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του, το CNN Turk ανέφερε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Τουρκικά μαχητικά και πάλι παρενοχλήθηκαν από την Ελλάδα. Αυτή τη φορά κλειδώθηκαν με τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων τω S-300». Φιλοξενώντας τον αντιπτέραρχο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμακόγλου, αυτός τόνισε ότι «πρέπει να διαβάσουμε με προσοχή τη στάση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας. Μιλάμε για διπρόσωπη στάση. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε εμείς πήραμε τους S-400 και δεν τους χρησιμοποιούμε. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε εμείς».
Πηγή: newsit.gr, Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top