ΚΥΠΡΟΣ

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Το Ινστιτούτο Κύπρου δείχνει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα»

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Το Ινστιτούτο Κύπρου δείχνει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα»

Το Ινστιτούτο Κύπρου και τα άλλα ερευνητικά ινστιτούτα της Κύπρου δείχνουν την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα, την κατεύθυνση της έρευνας και της καινοτομίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου.

Μιλώντας μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του Ινστιτούτου, καθώς και του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως διεξάγεται μία πολύ σημαντική δουλειά από το Ινστιτούτο Κύπρου, ενώ συνεχάρη τους ιθύνοντες για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους.

«Γνωρίζω το Ινστιτούτο από την προηγούμενη ιδιότητά μου ως Υπουργός Εξωτερικών καθώς είχαμε συνεργαστεί στη δημιουργία της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την κλιματική αλλαγή στην περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Θεωρώ τις δράσεις του Ινστιτούτου ως πολυεπίπεδες» είπε.

Θα πρέπει, συνέχισε, «να εργαστούμε έτσι ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον ρόλο του τόσο προς την κατεύθυνση της εμπορευματικοποίησης της έρευνας, στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, αλλά και στον ρόλο της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του πως το Ινστιτούτο μπορεί να λειτουργήσει ως ένας άξιος πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, δημιουργώντας συνέργειες και συνεργασίες όχι μόνο με τις Κυβερνήσεις των κρατών της περιοχής, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα και άλλα επιστημονικά κέντρα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου Κώστας Παπανικόλας ανέφερε πως δόθηκε και στις δύο πλευρές η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για όλα τα καίρια θέματα που ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, συμπληρώνοντας πως αποβλέπει στον ευρύτερο διάλογο και προβληματισμό γύρω από αυτά τα σημεία.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου, Πέτρος Καρεκλάς, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Χριστοδουλίδη, η οποία, όπως ανέφερε, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του συνδέσμου να συνδέσει την κοινωνία με το Ινστιτούτο Κύπρου και να κάνει γνωστό το έργο του και τα επιτεύγματά του.

Πρόσθεσε πως η ενημέρωση των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι σημαντική προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά και να βοηθήσουν με τον θεσμικό τους ρόλο ούτως ώστε η τεχνολογία και η καινοτομία να αναπτυχθεί έτι περαιτέρω για το καλό του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στα ερευνητικά κέντρα του Ινστιτούτου, ενώ παρόντες στην ενημέρωση του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν επίσης εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου και του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12.30 στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top