ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεπίθεση Ελλάδας στις απειλές Ερντογάν – Οι δηλώσεις είναι «απρόκλητες, απαράδεκτες και προσβλητικές»

Αντεπίθεση Ελλάδας στις απειλές Ερντογάν – Οι δηλώσεις είναι «απρόκλητες, απαράδεκτες και προσβλητικές»

Δεν έχουν τέλος οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Αθήνα μετά την ακραία ρητορική και τις πολεμικές ιαχές του τούρκου προέδρου πέρασε στην αντεπίθεση, στέλνοντας επιστολές στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ ενώ ανάλογη επιστολή απέστειλε και η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Μαρία Θεοφίλη, στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως σημειώνεται στις επιστολές, οι δηλώσεις είναι «απρόκλητες, απαράδεκτες και προσβλητικές για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».

«O ανοιχτά απειλητικός τους χαρακτήρας και τόνος είναι κάτι παραπάνω από προφανής, διαλύοντας έτσι κάθε αμφιβολία σχετικά με τον επιδιωκόμενο σκοπό τους, καθώς και κάθε ισχυρισμό ότι προορίζονται μόνο για εσωτερικούς λόγους ενόψει των επόμενων εκλογών στη χώρα» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών και ζητεί την άμεση καταδίκη τους από όλη τη διεθνή κοινότητα.

«Με το να μην το πράξουμε εγκαίρως ή με το να υποτιμήσουμε τη σοβαρότητα του θέματος, κινδυνεύουμε να γίνουμε και πάλι μάρτυρες μιας κατάστασης παρόμοιας με αυτήν που εκτυλίσσεται σήμερα σε κάποιο άλλο μέρος της ηπείρου μας. Αυτό είναι κάτι που κανείς μας δεν θα ήθελε να δει», τονίζει.

Πού το πάει ο Ερντογάν

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ερντογάν γίνονται πλέον καθημερινά με την Αθήνα να βρίσκεται σε συναγερμό και να απαντά με όπλο το διεθνές δίκαιο, διεθνοποιώντας ταυτόχρονα την τουρκική προκλητικότητα.

Ήδη ΕΕ και ΗΠΑ έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για την κλιμάκωση της έντασης με ευθύνη της Τουρκίας, καταδικάζοντας την ακραία ρητορική από πλευράς Άγκυρας.

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες επιθετικές δηλώσεις εις βάρος της Ελλάδας με τον τουρκικό Τύπο μάλιστα να αναρωτιέται εάν η Άγκυρα έχει σκοπό να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση εις βάρος της Ελλάδας, καθώς οι άνευ προηγουμένου δηλώσεις του τούρκου προέδρου δεν περνάνε απαρατήρητες.

Διπλωμάτες εκτιμούν ότι η Τουρκία παγιώνει πλέον την πολιτική της ως αναθεωρητική δύναμη, η οποία μπαίνει στην επίσημη ατζέντα. Μάλιστα δε λείπουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να υπάρξει κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές στη γειτονική χώρα.

Την ίδια στιγμή οι επαναλαμβανόμενες απειλές Ερντογάν ότι οι τουρκικές δυνάμεις μπορεί «να έρθουν νύχτα» στην Ελλάδα, συστήνοντας στην Αθήνα να «μην ξεχνά» την Σμύρνη ακολουθούνται από μπαράζ δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπου, που θέτουν το ερώτημα αν θα μπορούσαν Ελλάδα και Τουρκία να οδηγηθούν σε πόλεμο.

Η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες ρίχνει καθημερινά «λάδι στη φωτιά» με ακραίες δηλώσεις, ενώ φαίνεται πως ο Ερντογάν ο οποίος αντιμετωπίζει αρκετά εσωτερικά προβλήματα και προετοιμάζεται για τις εκλογές, βρίσκει «συμμάχους» στην Αντιπολίτευση σχετικά με τα όσα λέει.

Στο πλαίσιο αυτο, τη στήριξη της στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσον αφορά τις απειλές του απέναντι στην Ελλάδα εξέφρασε η πρόεδρος του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

Ο Ερντογάν βρίσκει υποστηρικτές στο κρεσέντο των προκλήσεων στο οποίο επιδίδεται το τελευταίο διάστημα καθώς και στις ξεκάθαρες απειλές για τα ελληνικά νησιά.

Χαρακτηριστική η δήλωση της Μεράλ Ακσενέρ που κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να μη μείνει στα λόγια για τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, αλλά να κάνει αυτό που πρέπει.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top