ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία - Υπέβαλε παράπονο στον ΠΙΣ για ιατρική αμέλεια αλλά δεν βρήκε ποτέ το δίκιο του αφού ο γιατρός πέθανε

Απίστευτη ταλαιπωρία - Υπέβαλε παράπονο στον ΠΙΣ για ιατρική αμέλεια αλλά δεν βρήκε ποτέ το δίκιο του αφού ο γιατρός πέθανε

Συγκλονίζει καταγγελία άνδρα για τη σύζυγό του, η οποία, όπως καταγγέλλει, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της εξαιτίας σειράς λαθών συγκεκριμένου γιατρού και νοσηλευτηρίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο ίδιος προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του γιατρού στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο τον περασμένο Οκτώβριο.

Έπειτα από μήνες αναμονής, ενημερώθηκε τον Ιούλιο του 2022, ότι το παράπονό του δεν θα τύγχανε τελικά διερεύνησης, επειδή ο γιατρός τον οποίο αφορούσε η καταγγελία είχε αποβιώσει

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πολίτης απέστειλε προχθές επιστολή στον πρόεδρο του ΠΙΣ καταγγέλλοντας τις διαδικασίες παραπόνων που ακολουθεί ο Σύλλογος.

Όταν μετά από πολλές καθυστερήσεις ενημερώθηκε από τον ΠΙΣ ότι η καταγγελία του είχε παραληφθεί. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορούσε να γίνει, αφού ο ίδιος δεν είχε συμπληρώσει το ειδικό έντυπο του Συλλόγου για την υποβολή καταγγελιών.

Το τραγελαφικό είναι ότι το έντυπο ήταν στην ελληνική γλώσσα και ο παραπονούμενος Άγγλος. Έτσι σύμφωνα με την καταγγελία, υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε μεταφράσεις. Ακόμη πλήρωσε €100 ως τέλος για την υποβολή παραπόνου.

Επτά περίπου μήνες μετά την υποβολή παραπόνου ενημερώθηκε ο πολίτης ότι ορίστηκε ανακριτής. Στις 14 Ιουλίου 2022 όμως ο ανακριτής του απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα και πήρε την απάντηση ότι ο γιατρός τον οποίο αφορούσε η καταγγελία απεβίωσε και ως εκ τούτου δεν υπήρχε πλέον αντικείμενο προς διερεύνηση. Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του που αφορούσε την κλινική στην οποία είχε νοσηλευθεί η σύζυγός του, ενημερώθηκε ότι έπρεπε να αποταθεί στο υπουργείο Υγείας και στον ΟΑΥ που με στη σειρά τους τον παρέπεμψαν εκ νέου στον ΠΙΣ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top