ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζεται ο διάδοχος του Αντωνίου- Προβληματισμός για την επόμενη μέρα στον ακέφαλο ΟΑΥ

Ετοιμάζεται ο διάδοχος του Αντωνίου- Προβληματισμός για την επόμενη μέρα στον ακέφαλο ΟΑΥ

Κλίμα αβεβαιότητας έφερε στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας η αποχώρηση του Θωμά Αντωνίου, ο οποίος βρισκόταν στο πηδάλιο του Οργανισμού από τον Ιανουάριο του 2013 και έβαλε πλάτη για την έναρξη της εφαρμογής του ΓεΣΥ. Ασφαλώς ουδείς αναντικατάστατος αλλά ενώπιον της Επιτροπής για το Ασυμβίβαστο βρίσκονται τώρα και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν παρόμοιες περιπτώσεις όπως του Θωμά Αντωνίου, ο οποίος κρίθηκε ότι έχει ασυμβίβαστο εξαιτίας του γεγονότος ότι η φυσιοθεραπεύτρια σύζυγός του, είναι συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ και προσφέρει υπηρεσίες στο ΓεΣΥ. Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, ουσιαστικά η διοίκηση του ΟΑΥ τελεί υπό προθεσμία, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η εξέταση σημαντικών αποφάσεων που εκκρεμούν ενώπιόν του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι κίνδυνοι αυτοί συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση του Θωμά Αντωνίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά που έγινε γνωστό το πόρισμα της Επιτροπής για το Ασυμβίβαστο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του Θωμά Αντωνίου γιατί δεν είχε άλλη επιλογή. Αγνωστο παραμένει κατά πόσον η παραίτηση Αντωνίου λόγω ασυμβίβαστου προκαλέσει αμφισβήτηση αποφάσεων του ΔΣ για μια σειρά από διοικητικές πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μετά τη συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Θωμά Αντωνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνο δήλωσε ότι εφόσον κριθεί σκόπιμο, η Κυβέρνηση θα προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία, ώστε αυτή να συνάδει με τις πρόνοιες που αφορούν στη συμμετοχή εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας».

Το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε χθες στο διορισμό τριών νέων μελών, αλλά ουσιαστικά το επόμενο ΔΣ με τη νέα του σύνθεση θα συγκληθεί αφού πληρωθεί η θέση του Θωμά Αντωνίου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, διάδοχος του Θωμά Αντωνίου φέρεται να είναι νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Στο ΔΣ του ΟΑΥ διορίστηκαν οι Κυριάκος Δρουσιώτης και Νίκος Θεοχαρίδης, ως εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ και ο Παναγιώτης Καισερλίδης εκ μέρους της κυβέρνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top