ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κόβει» και τα Χριστούγεννα η ακρίβεια – Απλά, λιτά και «συγκρατημένα» τα στολίδια στα καταστήματα φέτος

«Κόβει» και τα Χριστούγεννα η ακρίβεια – Απλά, λιτά και «συγκρατημένα» τα στολίδια στα καταστήματα φέτος

Πιο συγκρατημένες και μαζεμένες, φαίνεται ότι θα είναι οι Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις φέτος στα καταστήματα της Λευκωσίας, με την ακρίβεια να «χτυπά» και την πόρτα των καταστηματαρχών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας, κ. Λάκης Ζωΐδης, ανέφερε πως, «σίγουρα θα έχουμε Χριστουγεννιάτικο διάκοσμα φέτος, αλλά σε επαφές που είχαμε και με το Δήμο Λευκωσίας, θα είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί, πιο μαζεμένοι όμως, θα υπάρχει η εικόνα που προδιαθέτει τον κόσμο να βγει να διασκεδάσει, να κάνει αγορές και να κινηθεί γενικότερα το παζάρι».

Ερωτηθείς για το τι δεν θα δούμε συγκεκριμένα στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό και κατά πόσο θα στερήσει στον κόσμο μια φαντασμαγορική διακόσμηση, ο κ. Ζωΐδης απάντησε ότι, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ο κύριος λόγος που θα είναι πιο μετριασμένη η ποσότητα στα λαμπιόνια, τονίζοντας παράλληλα πως, «ο μικρός περιορισμός που θα υπάρξει, δεν θα είναι τέτοιος που θα μας βγάζει από τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ζωΐδης πρόσθεσε ότι, «είμαστε σε επαφή με το Δήμο και μέσα σε αυτή την εβδομάδα, θα ενημερωθούμε ακριβώς για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και θα κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο. Όπως γνωρίζουμε, θα υπάρχουν εκδηλώσεις, θα υπάρξει φωταγώγηση αλλά, μέσα σε πλαίσια που να συνάδουν με την εικόνα της κοινωνίας, χωρίς να προκαλέσουμε».

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει κίνηση στο παζάρι, ο κ. Ζωΐδης επισήμανε ότι, «σιγά, σιγά το παζάρι άρχισε να κινείται και όσο πλησιάζουν οι γιορτές ευελπιστούμε ότι θα κινηθεί ακόμη περισσότερο όταν ο κόσμος βγει έξω», ενώ αναφερόμενος στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης σημείωσε ότι, «ίσως να είναι ο μοναδικός επιχειρησιακός κλάδος ο οποίος δεν έχει μπει σε ιδιαίτερες αυξήσεις, αφού προσπαθούμε να προωθήσουμε όσο είναι δυνατό το πρόσθετο κόστος λόγω των καταστάσεων που βιώνουμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top