ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόδρομος Προδρόμου: «Ο Ελληνισμός υπερασπίστηκε τις αξίες που θεμελιώνουν την ενωμένη Ευρώπη»

Πρόδρομος Προδρόμου: «Ο Ελληνισμός υπερασπίστηκε τις αξίες που θεμελιώνουν την ενωμένη Ευρώπη»

Ο Ελληνισμός υπερασπίστηκε τις αξίες που θεμελιώνουν την ενωμένη Ευρώπη, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του μετά τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία έγινε την Παρασκευή στη Λευκωσία.

«Γιορτάζουμε σήμερα και τιμούμε το μεγάλο έπος του 1940, όταν οι Έλληνες υπερασπίστηκαν την εθνική ελευθερία και μαζί αντιστάθηκαν στο θεριό του ολοκληρωτισμού», είπε αρχικά ο ΥΠΑΝ, προσθέτοντας ότι «κυματίζει σήμερα περήφανα η ελληνική σημαία, η εθνική σημαία των Ελλήνων και δίπλα της η σημαία του κυπριακού κράτους μας».

Ακόμη, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι η Κύπρος μέτρησε «περισσότερους από 600 νεκρούς στον αγώνα εκείνο για την ελευθερία και τη δημοκρατία», υποδεικνύοντας ότι «ο Ελληνισμός μαζί με την πατρίδα υπερασπίστηκε και τις αρχές και τις αξίες του κόσμου όλου, τις αρχές που και σήμερα θεμελιώνουν την ενωμένη Ευρώπη».

«Σήμερα είδαμε στα μάτια των παιδιών που παρέλασαν την περηφάνια κι αυτό το φως που θα είναι το μέλλον μας για να ελευθερώσουμε και τη δική μας ιδιαίτερη πατρίδα», κατέληξε ο ΥΠΑΝ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top