ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή! Αυτά είναι τα ακατάλληλα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Κύπρο – Δείτε ποια είναι

Προσοχή! Αυτά είναι τα ακατάλληλα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Κύπρο – Δείτε ποια είναι

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:

  Θήκη κινητού επωνυμίας «iCandy» με κωδικό FUN2215. Το προϊόν είναι τουρκικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

Σκουλαρίκια επωνυμίας “ Villa Di Mario ”, με κωδικό 135. Το προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά της Εσθονίας και σε αυτό ανιχνεύθηκε νικέλιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,5 µg / cm² / εβδομάδα.       

 Σκουλαρίκια ονομασίας “ Fashion Jewellery ”, με κωδικό Art 665. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Εσθονίας και σε αυτό ανιχνεύθηκε νικέλιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,5 µg / cm² / εβδομάδα.

 Σαπουνοθήκη επωνυμίας “ Cur Aqua ”, με κωδικό 434-158. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Σουηδίας και περιέχει χλωριωμένες παραφίνες μικρής αλυσίδας.

Παιδική κούκλα ονομασίας “ Very Funny Girl ” με κωδικό No . 0618. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Εσθονίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα ( DEHP ) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

Δερμάτινη ζώνη επωνυμίας “Bernd Götz” με κωδικό Art S9/402338-18. Το προϊόν κατασκευάσθηκε και εντοπίστηκε στην Γερμανία και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

Σκουλαρίκια επωνυμίας “ Kik ”, με κωδικό No . 14-18. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και σε αυτό ανιχνεύθηκε νικέλιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,5 µg / cm² / εβδομάδα.

 

1.            Κόλλα νυχιών με την ονομασία “ Design Nail ”. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Δανίας και περιέχει την επικίνδυνη ουσία χλωροφόρμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

1.            Κόλλα νυχιών επωνυμίας “Nerissa Professional Nail Care”. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Δανίας και περιέχει την επικίνδυνη ουσία χλωροφόρμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

10.  Δερμάτινα γάντια επωνυμίας “SHE gloves” με κωδικό 010550303. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο.

11. Κόλλα νυχιών επωνυμίας “Yes Love” με Bar code 8435255202183. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ιταλίας και είναι επικίνδυνο, καθώς δεν έχει την προβλεπόμενη επισήμανση στην συσκευασία με τα εικονογράμματα κινδύνου, καθώς και τις δηλώσεις επικινδυνότητας και προφύλαξης .

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX http://ec .europa.eu /consumers/dyna/rapex/rapex _archives_en .cfm.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Το όνομα της Beyoncé θα γίνει λήμμα σε λεξικό



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top