ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάσιος για Αρχιεπίσκοπο: «Αντιμετώπιζε τα πάντα με δύναμη ψυχής και χαμόγελο»

Κάσιος για Αρχιεπίσκοπο: «Αντιμετώπιζε τα πάντα με δύναμη ψυχής και χαμόγελο»

Για την πορεία της υγείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β, καθώς και για τις τελευταίες στιγμές του, μίλησε ο προσωπικός του ιατρός, Δρ. Ιωσήφ Κάσιος.

Σε δηλώσεις του στον Alpha ανέφερε ότι, «τον τελευταίο μήνα το αντιμετώπισε πολύ θαρραλέα, με δύναμη ψυχής και δεν είχε λυγίσει ουδεμία στιγμή. Ήταν πολύ συνειδητοποιημένος για το τι επρόκειτο να συμβεί, αλλά όλα τα αντιμετώπιζε με δύναμη ψυχής, επαναλαμβάνω, και με χαμόγελο».

Σύμφωνα με τον Δρ Κάσιο, ο Μακαριότατος επικοινωνούσε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας. «Μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, οπότε και τον είχα επισκεφθεί, επικοινωνούσε, γιατί είχα επικοινωνήσει μαζί του, βεβαίως μονολεκτικά, αλλά είχε πλήρη αντίληψη του τι γινόταν», συνέχισε.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν παραπονιόταν πως πονούσε, δήλωσε ότι «μόνο μία μέρα είχε βιώσει πόνο και εκεί το είχαμε συζητήσει πως θα αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση. Δόθηκε κάποια φαρμακευτική αγωγή και από εκείνη την μέρα δεν ξανά είχε πόνο μέχρι την ημέρα που κατέληξε και μάλιστα είχε αναφέρει, ‘ναι έχει γίνει θαύμα, δεν πονάω’. Και κάθε φορά που τον ρωτούσαμε αν πονάει, έλεγε ‘όχι δεν πονώ’».

Ερωτηθείς εάν η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου είχε επιδεινωθεί από το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Κάσιος είπε ότι όλη η πορεία ήταν εξελικτική. «Αναμένετο το πως θα κατέληγε ο Μακαριότατος. Το βράδυ της Κυριακής, ναι η κατάσταση είχε επιδεινωθεί και προιδέαζε ότι δεν θα βγάζαμε το βράδυ ή τη Δευτέρα. Γύρω στις 2.30 το πρωί, δυστυχώς επιδεινώθηκε η κατάσταση και στις 5.30, περίπου, όταν και είχα φθάσει στην Αρχιεπισκοπή, η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Δυστυχώς, στις 6.40 κοιμήθηκε ο Μακαριότατος», πρόσθεσε.

Για τη τελευταία επικοινωνία που είχε με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, ο Δρ Κάσιος είπε πως «τον ρώτησα αν θέλει κάτι, μου λέει όχι. Τον ρώτησα αν πονάει, μου λέει όχι. Θέλετε να μου πείτε κάτι Μακαριότατε; Όχι γιατρέ μου, ευχαριστώ και χαμογέλασε». Αυτές ήταν οι τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξαν μαζί του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του ήταν να διασφαλίσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα έφευγε με αξιοπρέπεια και με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια. «Αυτοί οι στόχοι είχαν επιτευχθεί. Έφυγε αξιοπρεπέστατα και τις τελευταίες ώρες πριν κοιμηθεί είχε μία κατανυκτική λειτουργία από τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής. Βιώσαμε κάτι πρωτόγνωρο και ομολογώ κάτι πολύ συγκινητικό», κατέληξε.

Όλες οι δηλώσεις του Δρ Κάσιου στο βίντεο:

ΠΗΓΗ: Alphanews.live

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top