Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμβουλος του Ζελένσκι υπολογίζει σε 10-13.000 τις απώλειες του στρατού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμβουλος του Ζελένσκι υπολογίζει σε 10-13.000 τις απώλειες του στρατού

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αριθμούν περίπου 10-13.000 νεκρούς στρατιώτες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, δήλωσε χθες Πέμπτη ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ήταν η πρώτη εκτίμηση σχετικά με τις απώλειες του ουκρανικού στρατού από τα τέλη Αυγούστου, όταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχε κάνει λόγο για σχεδόν 9.000 νεκρούς στις τάξεις του στρατεύματος.

«Έχουμε επίσημα στοιχεία από το Γενικό Επιτελείο», είπε ο Ποντολιάκ στο δίκτυο Kanal 24, «οι νεκροί ανέρχονται από 10.000 έως 13.000», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι περισσότεροι είναι οι τραυματίες.

Από την πλευρά του, ο Ολεξίι Αρεστόβιτς - σύμβουλος του Προέδρου Ζελένσκι - υποστήριξε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ότι οι απώλειες των Ρώσων στον πόλεμο είναι επτά φορές μεγαλύτερες από εκείνες των Ουκρανών.

Τον προηγούμενο μήνα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, εκτίμησε πως περισσότεροι από 100.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία, συμπληρώνοντας ότι ανάλογες είναι οι απώλειες στην ουκρανική πλευρά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Η πολιτική κινητικότητα που προέκυψε από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, περί «τεράστιου περιθωρίου συνεργασίας» με τη ΔΗΠΑ, έχει προκαλέσει σημαντικές εντάσεις και αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κεντρώο χώρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE