ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταγίπ Ερντογάν : Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί

Ταγίπ Ερντογάν : Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί

Θεωρώ πως η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί αμέσως μετά την άφιξή του στα κατεχόμενα για τους “εορτασμούς” για την τουρκική εισβολή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε στα κατεχόμενα με το προεδρικό αεροπλάνο “ΑΝΑ” στις 14.00 και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο “προεδρικό” όπου αρχικά συναντήθηκε κατ` ιδίαν με τον Τ/κ ηγέτη και στη συνέχεια είχαν διευρυμένες συνομιλίες. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από μιάμιση ώρα και ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις, καθώς αναχώρησαν αμέσως για το χώρο όπου πραγματοποιείται στις 17.00 η εκδήλωση για την τουρκική εισβολή.

Αξιολογήσαμε ένα ένα τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην πορεία των συνομιλιών, φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν για την επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε ο κ. Ερντογάν θεωρώντας ότι “αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί”.

Από την πλευρά του ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος και η Τουρκία στηρίζουν τη διαδικασία της λύσης του Κυπριακού και αναφερόμενος στην ημέρα εξέφρασε την ελπίδα να λήφθηκαν επαρκή μαθήματα. Υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν την 20η Ιουλίου ως την αρχή της ιστορίας, πρόσθεσε θέλοντας να υπενθυμίσει όμως ότι “πριν από τις 20 Ιουλίου υπήρχε η 15η Ιουλίου. Εάν δεν υπήρχε η 15η Ιουλίου δεν θα υπήρχε και η 20η Ιουλίου”. Ευχήθηκε δε ούτε στην Κύπρο, ούτε στον υπόλοιπο κόσμο να υπάρξουν άλλες 15 και 20 Ιουλίου και οι άνθρωποι να μάθουν να ζουν ειρηνικά.

Τον Τούρκο Πρόεδρο υποδέχθηκαν εκτός από την τ/κ ηγεσία και Τούρκοι αξιωματούχοι που βρίσκονταν ήδη στα κατεχόμενα για τις εκδηλώσεις όπως ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Ισμέτ Γιλμάζ και ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Μπουλέντ Αρίντς. Μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν έφτασε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακιντζί: Το 1974 κύρια θύματα ήταν οι Ελληνοκύπριοι

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top