ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωρη στάση νοσηλευτών στο Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Δίωρη στάση νοσηλευτών στο Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας, από τις 8 έως τις 10 το πρωί, κατήλθαν σήμερα οι νοσηλευτές στο Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Διαμαρτύρονται για υποστελέχωση και ταυτόχρονα για υπερπληρότητα του τμήματος και συγκεκριμένα για τα αυξημένα παιδιατρικά περιστατικά που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, για τα οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί επαρκώς το υφιστάμενο προσωπικό.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του κλάδου νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, είπε ότι το πρόβλημα υφίσταται εδώ και καιρό, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τις τελευταίες μέρες. Έκανε λόγο για «απαράδεκτες καταστάσεις», σημειώνοντας ότι το παιδιατρικό τμήμα, με την υφιστάμενη δομή του, έχει τη δυνατότητα νοσηλείας μέχρι και 20 παιδιά, ωστόσο τις τελευταίες μέρες ο αριθμός νοσηλειών έφθασε τα 28.

«Με την υπάρχουσα στελέχωση, το προσωπικό είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει σε αυτό τον φόρτο εργασίας. Έχει γίνει εισαγωγή ενός παιδιού με σύνδρομο down, που είχε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, αλλά επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι, το έβαλαν σε ένα εξεταστικό κρεβάτι των γιατρών, το οποίο δεν έχει τα στοιχειώδη που πρέπει να παρέχονται σε ένα ασθενή, ενώ δεν υπήρχε καρέκλα για να καθίσει η μητέρα του παιδιού», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρονίκου.

Περαιτέρω, ο αντιπρόεδρος του κλάδου νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ δήλωσε ότι εδώ κι ενάμισι μήνα οι νοσηλευτές υπερβάλλουν εαυτό, στερούνται τα ρεπό τους και κάποιοι δουλεύουν διπλοβάρδιες.

Ανέφερε, ακόμα, ότι στο παιδιατρικό υπάρχουν σήμερα 20 κρεβάτια, γι’ αυτό, όπως επισήμανε, θα έπρεπε να δουλεύουν 24 νοσηλευτές. Αντί αυτού, δουλεύουν 18. «Ζητούμε επαρκή στελέχωση του τμήματος, ώστε να μπορούμε να εργαζόμαστε με ασφάλεια και να προσφέρουμε στον ασθενή», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί, ότι τα περιστατικά νοσηλείας παιδιών αυξήθηκαν κατακόρυφα τον φετινό χειμώνα, επειδή παρατηρείται έξαρση των ιώσεων. Από στατιστικής άποψης γίνεται εισαγωγή έξι παιδιών την ημέρα, οπόταν εκτιμάται πως το τμήμα θα παραμείνει υπερπλήρης και τις επόμενες μέρες.

«Κινδυνεύουν ζωές»

Σχολιάζοντας τη δίωρη στάση των νοσηλευτών, ο Eκπρόσωπος Tύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, είπε ότι την στιγμή που κινδυνεύουν ζωές και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για νοσηλεία, χρησιμοποιούνται όλες οι υποδομές και όλα τα μέσα που είναι διαθέσιμα, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει αυξημένη ροή παιδιατρικών περιστατικών σε όλες τις κλινικές που πρέπει να τύχουν νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας. Ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές, άρα εν ώρα κρίσης όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για να την αντιμετωπίσουμε. Δεν θ’ αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς νοσηλεία. Εκεί και όπου ζητείται ενίσχυση σε οποιοδήποτε τμήμα, ο οργανισμός προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες», σημείωσε ο κ. Χαριλάου, ο οποίος διέψευσε την καταγγελία ότι νοσηλεύτηκε παιδί σε εξεταστικό κρεβάτι.

Ανέφερε, τέλος, ότι στο Νοσοκομείο Λάρνακας υπάρχουν σήμερα 21 παιδιά ασθενείς και η δυνατότητά του είναι μέχρι τα 25.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top