ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειρηνική εκδήλωση Ε/κ και Τ/κ για το άνοιγμα του οδοφράγματος Κοκκίνων

Ειρηνική εκδήλωση Ε/κ και Τ/κ  για το άνοιγμα του οδοφράγματος Κοκκίνων

Ειρηνική εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της διάνοιξης οδοφράγματος Κοκκίνων πραγματοποιούν οι κάτοικοι του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς και Τηλλυρίας σε συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους της περιοχής Λιμνίτη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της 8ης Αυγούστου στην είσοδο της Μασούρας – Κοκκίνων.

Η εκδήλωση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα γίνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία οι Τουρκοκύπριοι θα περάσουν μέσα από το Πύργο Τηλλυρίας για την τέλεση μνημόσυνων στην περιοχή Κοκκίνων.

Οι κάτοικοι, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για το “απόλυτα δίκαιο αίτημα τους”, όπως υποστηρίζουν, για διάνοιξη του δρόμου Κοκκίνων και αναμένεται να παραδώσουν υπόμνημα στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, ο Κοινοτάρχης Πωμού Ευάγγελος Στυλιανού και ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας έχουν αποστείλει ήδη επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη προς ενημέρωση του.

Καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εάν προκύψει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη επί του αιτήματος των κατοίκων του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας, να τύχουν ενημέρωσης για να αποφευχθεί η πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top