ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Ξεκαθαρίζει για τις διαγραφές από το κόμμα – Η διασφάλιση διαφάνειας και το μικρό τσεκούδι

Αβέρωφ Νεοφύτου: Ξεκαθαρίζει για τις διαγραφές από το κόμμα – Η διασφάλιση διαφάνειας και το μικρό τσεκούδι

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στον ANT1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου μεταξύ άλλων έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με τις φήμες διαγραφών από το κόμμα, σε περίπτωση που επέλεγαν να ψηφίσουν κάποιο άλλο υποψήφιο στις Προεδρικές εκλογές.

«Δεν είναι δύσκολο μέσα από θεσμικές αλλαγές να διασφαλίσεις την απόλυτη λογοδοσία και διαφάνεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Εκεί που χρειάζεται να αυξηθούν και οι ποινές όταν πρόκειται για διαφθορά», πρόσθεσε.

«Από το 1964 εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει τέτοιες εξουσίες που δεν υπάρχει άλλος εκλελεγμένος Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός που να τις έχει ανά το κόσμο. Μπορεί να διορίσει οποιονδήποτε θέλει ως δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, γίνονται οι προτάσεις από το Ανώτατο αλλά μπορεί να αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι δεν παραβίασε αυτό τον άτυπο κανόνα. Έχει δικαίωμα να διορίσει διοικητή της κεντρικής τράπεζας, έχει δικαίωμα να διορίζει γενικό εισαγγελέα αλλά και γενικό ελεγκτή», εξήγησε.

«Να τολμήσουμε να κάνουμε συνταγματική ριζοσπαστική αναθεώρηση που οποιοσδήποτε ανεξάρτητος αξιωματούχος θα τυγχάνει την έγκριση της βουλής. Να οριστεί μια επιτροπή επιλογής, χρειάζεται μέσα από ένα ορθολογιστικό θεσμοθετημένο πλαίσιο να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα», συμπλήρωσε.  

Θέλοντας να διευκρινίσει για το θέμα των διαγραφών ο κύριος Νεοφύτου σημείωσε ότι «αν οποιοσδήποτε βάλει απέναντι από το κόμμα υποψηφιότητα αυτόματα το κόμμα, αφού ο ίδιος προαποφάσισε να φύγει από το κόμμα, αφαιρείται από το μητρώο μελών του»

«Η Ελένη Θεοχάρους ήταν βουλευτής του Δημοκρατικού συναγερμού, ήταν δικαίωμα της να κάνει το δικό της κόμμα, τέθηκε αυτόματα εκτός του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα, δεν θα πάμε πίσω από την κάλπη και όποιος δεν ψηφίσει το κόμμα να τον διαγράψουμε. Αλλά αν ο άλλος βάζει υποψηφιότητα απέναντι από το κόμμα του και είναι υποψήφιος κάποιων άλλων κομμάτων, εκείνος αποφάσισε και έφυγε από το κόμμα και είναι πολιτικά παράδοξο να βάλεις απέναντι από το κόμμα σου και να λες ότι παραμένεις του κόμματος», ξεκαθάρισε.

Μικρό Τσεκούδι

«Υπάρχουν πολλά μικρά τσεκούδια και είναι για να ταλαιπωρείται ο κόσμος και να δημιουργούμε γραφειοκρατία. Πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η σύνταξη που πρέπει να παίρνει ο καθένας. Πρέπει να ενοποιηθούν όλες οι κοινωνικές παροχές», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Καταλήγοντας μίλησε για το 12% επισημαίνοντας ότι «το κόμμα της Αριστεράς και ο υποψήφιος του, μου κουνούν το δάκτυλο και να μου λένε για το 12%, να μου μιλούν για συντάξεις, για τον κατώτο μισθό, αυτοί που κουτσούρεψαν ακόμα και την ΑΤΑ. Είναι με κυβερνητικό νομοσχέδιο της κυβέρνηση του ΑΚΕΛ που επεβλήθει το 12% και που το όριο αφυπηρέτησης πήγε στα 65 χρόνια»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top