ΔΙΕΘΝΗ

«Έχασε» την κούρσα δέκα χρόνια μετά - Πήραν πίσω το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο από Ρωσίδα αθλήτρια

«Έχασε» την κούρσα δέκα χρόνια μετά - Πήραν πίσω το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο από Ρωσίδα αθλήτρια

Έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από τη στιγμή που η Ναταλία Άντιουκ τερμάτισε πρώτη στα 400 μ. εμπόδια, στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Τώρα, χάνει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κέρδισε στο Λονδίνο, λόγω ντόπινγκ.

Η Athletics Integrity Unit, η μονάδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου για το ντόπινγκ, ανακοίνωσε πως η Άντιουκ δεν έκανε έφεση για τη νέα ποινή που της επιβλήθηκε πριν από δύο μήνες, η οποία προέβλεπε την ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων της από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς.

Η ΔΟΕ πλέον μπορεί να «προχωρήσει με την ανακατανομή των μεταλλίων και την επικαιροποίηση της βάσης δεδομένων της», επεσήμανε η AIU.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Λασίντα Ντέμους θα πάρει στα χέρια της, έπειτα από μια δεκαετία, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της διοργάνωσης του 2012. Η Αμερικανίδα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016. Η Τσέχα Ζουζάνα Χεΐνοβα και η Τζαμαϊκανή Καλιέσε Σπένσερ θα πάρουν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Στην 41χρονη Άντιουκ είχε ήδη επιβληθεί τετραετής ποινή αποκλεισμού, έως του 2025, για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ. Η AIU της επέβαλε επιπλέον κυρώσεις- την ακύρωση των αποτελεσμάτων της από το 2012- αξιοποιώντας αποδείξεις που προέκυψαν από βάση δεδομένων του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Μόσχας.

Αν και δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες, δεδομένα από το συγκεκριμένο εργαστήριο έχουν αξιοποιηθεί και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις που προέκυψαν από το σκάνδαλο ντόπινγκ της Ρωσίας.

Η λίστα με τους Ρώσους αθλητές που χάνουν τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2012, λόγω ντόπινγκ, όλο και μεγαλώνει. Μέχρι τώρα την ίδια τύχη είχαν μεταξύ άλλων οι Μαρίγια Σαβίνοβα (800 μ.), Γιούλια Ζαρίποβα (3.000 μ. στιπλ), Ιβάν Ούκοφ (ύψος), Τατιάνα Λισένκο (σφυροβολία), από τους οποίους έχουν ήδη αφαιρεθεί τα χρυσά μετάλλια που κέρδισαν στο Λονδίνο.

Πηγή: lifo.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top