ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Αντίποινα των Ρώσων για το πρωτοχρονιάτικο πλήγμα στη Μακιίφκα - Χτύπησαν στρατώνες στο Κραματόρσκ

Ουκρανία: Αντίποινα των Ρώσων για το πρωτοχρονιάτικο πλήγμα στη Μακιίφκα - Χτύπησαν στρατώνες στο Κραματόρσκ

Επιχείρηση αντιποίνων στην επίθεση που είχε πραγματοποιήσει προ ημερών το Κίεβο σε σημείο προσωρινής ανάπτυξης του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στη Μακιίφκα, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε δύο ξενώνες που βρίσκονταν Ουκρανοί στρατιώτες στην πόλη Κραματόρσκ, στα βόρεια του Ντονέτσκ. Όπως έκανε γνωστό η Μόσχα, στον ένα ξενώνα βρίσκονταν πάνω από 700 μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στον άλλο περισσότεροι από 600.

«Ως αποτέλεσμα μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης σε αυτά τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν», αναφέρει η ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως, στα πρώτα λεπτά του νέου έτους, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε έξι ρουκέτες στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης των Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή της Μακιίφκα. Τέσσερις ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, προκαλώντας την κατάρρευση οροφών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σκοτώθηκαν 89 στρατιωτικοί, ανάμεσά τους και ο υποδιοικητής του ρωσικού συντάγματος.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top