ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Μια αγκαλιά Ελλάδα»: Τουριστικό άνοιγμα προς την Κύπρο κάνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

«Μια αγκαλιά Ελλάδα»: Τουριστικό άνοιγμα προς την Κύπρο κάνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Τις φυσικές ομορφιές, πολιτισμό, ιστορία και δραστηριότητες παρουσίασαν αντιπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κύπρο, στο πλαίσιο στρατηγικής τουριστικής προβολής της περιοχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 11:30, στο ξενοδοχείο Cleopatra, στη Λευκωσία με σκοπό την παρουσίαση της Περιφέρειας ως ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου. Δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων Κυπριακών Μέσων, εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου «περιηγήθηκαν» στην ιδιαίτερα αυθεντική αυτή γωνιά της Ελλάδας προκείμενου να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή, στα πλαίσια της προωθητικής καμπάνιας της ΠΑΜΘ με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίασης, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι ανακάλυψαν το γοητευτικό πρόσωπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γνώρισαν τους ανθρώπους της αλλά και τους βασικότερους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της. Τοπία που κόβουν την ανάσα, αξιόλογη ιστορική κληρονομιά, όμορφες πόλεις, παραδοσιακοί οικισμοί και ένα καλειδοσκόπιο θρησκειών και παραδόσεων είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία της ευρύτερης περιοχής που εντυπωσίασαν όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Για τους σκοπούς της εν λόγω δράσης, στη Λευκωσία βρέθηκε και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού κος Τσώνης, ο οποίος μίλησε για το εκτενές πλάνο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.

Το παρόν επίσης έδωσαν, απευθύνοντας σχετικούς χαιρετισμούς, και ο Διευθυντής ΕΟΤ Κύπρου, κ. Πέτρος Σαγάνας, o Πρόεδρος Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ καθώς και ο Επίσκοπος Μεσαορίας και Πρόεδρος Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου (Θρησκευτικός Τουρισμός), κ. Γρηγόριος, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, o Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, Ιωσήφ Ιωσήφ, ανέφερε πως «η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που περιλαμβάνει το Ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας και ολόκληρη τη Θράκη καθώς και τα νησιά Θάσο και Σαμοθράκη είναι μια περιοχή με μοναδικά χαρακτηριστικά και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που αξίζει τον κόπο κάποιος να την επισκεφθεί. Συμβουλεύουμε, λοιπόν, τις 400.000 περίπου Κυπρίους που κάθε χρόνο προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους να βάλουν στο πρόγραμμα τους και την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας και Πρόεδρος Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου (Θρησκευτικός Τουρισμός), κ. Γρηγόριος αναφέρθηκε για τον πλούτο θρησκευτικών μνημείων που υπάρχουν στην Περιφέρεια. «Οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες στις πόλεις και στα χωριά, τα ξωκλήσια και τα προσκυνήματα της υπαίθρου, τα μοναστήρια. Να αναφέρω μερικά για να προκαλέσω και το ενδιαφέρον να τα επισκεφθούμε! Το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, η Παναγία η Κοσμοσώτειρα στις Φέρες, το Σπήλαιο των Αγίων Θεοδώρων στην Αλεξανδρούπολη, οι Μονές Αρχαγγέλου Θάσου, Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος στην Κομοτηνή, Αγίου Αποστόλου Σίλα στην Καβάλα, Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, κοντά στα όρια με τους Νομούς Καβάλας και Δράμας κ.ά. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με άλλους φυσικούς και πολιτιστικούς «πόλους έλξης», μπορούν να συμβάλουν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Η εκδήλωση της ΠΑΜΘ στην πρωτεύουσα της Κύπρου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ενός ευρύτερου τουριστικού στρατηγικού σχεδιασμού με βασικό όχημα την καμπάνια «Αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα». Κεντρικός στόχος είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερα θελκτικής εικόνας της ΠΑΜΘ στην αγορά της Κύπρου, ώστε να επιτευχθεί η ένταξη της Περιφέρειας στις πρώτες επιλογές των επαγγελματιών τουρισμού, αλλά και των μεμονωμένων ταξιδιωτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top