ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μαθήτρια με λευχαιμία και δύναμη ψυχής μιλά για τη διαρροή θεμάτων - «Δεν ζητάω να με λυπηθείς - Θέλω να μπεις στη θέση μου»

Μαθήτρια με λευχαιμία και δύναμη ψυχής μιλά για τη διαρροή θεμάτων - «Δεν ζητάω να με λυπηθείς - Θέλω να μπεις στη θέση μου»

Τη δική της συγκινητική ιστορία, μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαθήτρια της τρίτης λυκείου , η οποία ενώ έχει διαγνωστεί με λευχαιμία, επέλεξε να πάει στο σχολείο της για να δώσει τις εξετάσεις της κανονικά, «βάζοντας γυαλιά» στην κατάσταση που επικράτησε σήμερα με τη διαρροή θεμάτων κατά τη διάρκεια της εξέτασης των Νέων Ελληνικών.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η 18χρονη Σιαρμπέλλα Ορφανού, «για τους μαθητές της Γ' Λυκείου σήμερα ήταν η εξέταση των νέων ελληνικών, για μένα είναι η μέρα που πριν από έξι μήνες, γνώρισα τη λευχαιμία. Στις 16/06/2022 διαγνώστηκα με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία τύπου Β. Πως θα καταφέρω να τελειώσω το σχολείο; Ήταν ένα από τα αρχικά μου ερωτήματα. Φοιτώ σε ιδιωτικό σχολείο, ως εκ τούτου ξεκίνησα τις εξετάσεις 13/01 και τελειώνω 31/01. Αντί όμως να διαβάζω για εξετάσεις, η ώρα μου περνάει στο θάλαμο του παιδογκολογικού. Ναι! Εγώ αποφάσισα να καθίσω τις εξετάσεις της Α' σειράς αντί για της Β'. Αφού σου δόθηκε η ευκαιρία, γιατί δεν την εκμεταλλεύτηκες; Επειδή βαθιά μέσα μου ήξερα πως δεν θα άντεχα να βρίσκομαι μόνη σε ένα δωμάτιο γράφοντας σε μια κόλλα χαρτί που θα καθορίσει το μέλλον μου. Ξέρετε έχω περάσει πολλές ώρες σε ένα δωμάτιο παλεύοντας για το μέλλον μου, στο δωμάτιο 7», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις 9 το πρωί, συνεχίζει, «ξύπνησα και ετοιμάστηκα. Τα πόδια μου να σέρνονται αφού, πρόσφατα πέρασα μια σοβαρή είδους νευροπάθεια από τις χημειοθεραπείες. Στις 10:30 π.μ. αρχίζουμε το γραπτό των νέων Ελληνικών. Στις 11:00, στο δεξί μου χέρι το στυλό, το αριστερό να γυρίζει το φύλλο. Προτού προλάβω να πάρω μια ανάσα, ανοίγει η πόρτα. Το γραπτό ακυρώνεται, περάστε όλοι έξω. Στην αρχή περίμενα να ακούσω πως ήταν μια πλακίτσα».

«Και τώρα απευθύνομαι σε σένα», τόνισε προσθέτοντας ότι, «σε εσένα που η ώρα 9 και 18 αποφάσισες να στείλεις το μήνυμα. Αγαπημένη, δεν με ενδιαφέρει να μάθω ποια είσαι ή τι σου έχουν τάξει, αλλά θέλω να διαβάσεις το άρθρο μου. Γιατί όταν εσύ νόμιζες πως πέτυχες το στόχο σου, εγώ διάβαζα τις σημειώσεις μου. Τις σημειώσεις που έγραφα ως τα ξημερώματα για να καταφέρω να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ στην εξέταση. Τις σημειώσεις που προσπαθούσα να γράψω καθώς στο αίμα μου κυλούσε η τοξικότητα της χημειοθεραπείας».

Δείτε την ανάρτησή της:

«Δε ζητάω να με λυπηθείς, δεν είμαι για λύπηση. Αλλά θέλω να προσπαθήσεις να μπεις στη θέση μου όταν πήγα να ανακουφιστώ πως κατάφερα να τελειώσω το ένα τρίτο του γραπτού. Όταν ένιωθα τους παλμούς μου όλο και περισσότερο να ρέουν μέσα από τις φλέβες μου από την αδρεναλίνη. Ντροπή σε σένα και σε όσους σχετίζονται με αυτό. Γιατί η επιτυχία δε βρίσκεται στην αντιγραφή αλλά κερδίζεται με κόπους. Και όπως κάθε πράξη έχει και τις συνέπειες της, έτσι κι εσύ θα υποστείς τις συνέπειες των πράξεων σου» κατέληξε η 18χρονη μαθήτρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top