ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή: «Δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά από την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή

Εύα Καϊλή: «Δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά από την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή

Προφυλακισμένη για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση από το προδικαστικό συμβούλιο να απορρίψει το αίτημά της να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι».

Περίπου μίαμιση ώρα διήρκησε η ακρόαση της η οποία ξεκίνησε στις 12.05 ώρα Βρυξελλών.

«Ματαιοπονούν», σχολιάζει η ευρωβουλευτής μετά από την χθεσινή απόφαση να παραμείνει στη φυλακή.

«Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει» είπε η κ. Καϊλή, μιλώντας στο OPEN.

Δεν ασκεί έφεση

Σημειώνεται πως η πρώην πρόεδρος της Ευρωβουλής, δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης όπως έχει το δικαίωμα να κάνει εντός 24 ωρών, με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να εξηγεί το σκεπτικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρακόπουλος, επεσήμανε πως «ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του».

Βασανιστήρια καταγγέλλει η υπεράσπιση

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία των συνηγόρων της για τις συνθήκες κράτησής της στις βελγικές φυλακές. Κάνουν λόγο για βασανιστήρια και μεσαιωνικές συνθήκες, που δεν συνάδουν με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της» είπε αρχικά.

«Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά το μήνα είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στις κάμερες.

Πηγή: in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top