ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Μάχη ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ από πόρτα σε πόρτα- Θεωρούν βέβαιο αντίπαλο τον Χριστοδουλίδη

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Μάχη ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ από πόρτα σε πόρτα- Θεωρούν βέβαιο αντίπαλο τον Χριστοδουλίδη

Στους οργανωτικούς μηχανισμούς του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης για την έκβαση της αναμέτρησης της 5ης Φεβρουαρίου για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Στα επιτελεία των δύο υποψηφίων γίνεται λόγος για μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο και η κάθε πλευρά βγάζει προς τα έξω μια αισιόδοξη εικόνα για την εξέλιξη της μεγάλης προσπάθειας.

Στον ΔΗΣΥ είναι διάχυτη η αισιοδοξία που πηγάζει τις τελευταίες μέρες από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν αυξημένη συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος, φαίνεται να παίρνει κεφάλι έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ωστόσο, οι διαφορές ανάμεσα στους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη εντάσσονται στο στατιστικό λάθος και για το λόγο αυτό τα πυρά της Πινδάρου θα στρέφονται και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Στο επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου η προσπάθεια εστιάζεται τόσο στην εξασφάλιση του εισιτηρίου όσο και στη μείωση της διαφοράς από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ώστε η μάχη του δεύτερου γύρου να ξεκινήσει από κοντινές αφετηρίες. Στη βάση των δεδομένων που έχουν ενώπιόν τους από τις δημοσκοπήσεις, κυρίαρχη εκτίμηση στην Πινδάρου είναι ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης πολύ δύσκολα χάνει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Στο επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου προσδοκούν ότι με την παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη στις τελικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αύξηση της συσπείρωσης. Ωστόσο, πέραν των εντυπώσεων, η οργανωτική προσπάθεια θα εντατικοποιηθεί από πόρτα σε πόρτα μέχρι και την τελευταία ώρα της κάλπης.

Στο αριστερό στρατόπεδο επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας και εκτιμούν ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα κόψει το νήμα πριν από τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη και στο ΑΚΕΛ εκτιμούν ότι με βάση την εικόνα που διαμορφώνεται από τα επικαιροποιημένα δημοσκοπικά δεδομένα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκλειστεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης από τον δεύτερο γύρο. Ο στόχος της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ επιτυγχάνεται και πλέον η προσπάθεια στρέφεται στην προσέλκυση αποστασιοποιημένων ψηφοφόρων αλλά και εκλογέων από άλλους κομματικούς χώρους. Η συσπείρωση προκαλεί ικανοποίηση στα ψηλά δώματα της Εζεκία Παπαϊωάννου, αλλά ο στόχος παραμένει ψηλά και δεν είναι άλλος από την εκλογική επιτυχία. Η πρόκριση στον δεύτερο γύρο ασφαλώς θα φέρει ανακούφιση αλλά δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος. Ως εκ τούτου ο Στέφανος Στεφάνου έχει ζητήσει εντατικοποίηση της οργανωτικής προσπάθειας που καταβάλλεται από σπίτι σε σπίτι σε όλη την Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top