ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθύμιος Δίπλαρος: «Ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσουμε» - Γιατί δεν παρευρέθηκε τελικά στο Πολιτικό Γραφείο ο ΠτΔ

Ευθύμιος Δίπλαρος: «Ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσουμε» - Γιατί δεν παρευρέθηκε τελικά στο Πολιτικό Γραφείο ο ΠτΔ

Την απόφαση του ΔΗΣΥ για ψήφο κατά βούληση σχολίασε ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, σημείωσε πως: «ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η πρώτη φορά που δεν έχει υποψήφιο την δεύτερη Κυριακή. Μπροστά σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν πολύ δύσκολο για όλους να πρέπει να αποφασίσουμε τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τις Προεδρικές.

Πρόσθεσε πως «σε μια μαραθώνια συνεδρία που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 1 τα ξημερώματα ακούστηκαν όλες οι απόψεις και θέσεις των μελών του πολιτικού γραφείου και τελικά λήφθηκε η απόφαση για κατά συνείδηση επιλογή. Καλούμε δηλαδή τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού να επιλέξει ο καθένας όποιον από τους δύο υποψήφιους θέλει» ενώ συμπλήρωσε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει υπεύθυνη αντιπολίτευση, σεβόμενος πλήρως την ετυμηγορία του λαού.

Απάντησε επίσης γιατί δεν παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνεδρίαση. «Από τη στιγμή που υπήρξε το κείμενο συναντίληψης αποφασίστηκε ότι δεν χρειάστηκε και δεν θεωρήθηκε ότι θα έπρεπε να ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Πολιτικό Γραφείο».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Aν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα του κύριου Χριστοδουλίδη...

«Υπάρχουν πολλοί που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη όπως και κάποιοι του Νίκου Χριστοδουλίδη, δημοκρατία έχουμε μπορεί ο καθένας ελεύθερα να εκφράσει την άποψη του. Είναι απόλυτα κατανοητό από όλους μας ότι ο ΔΗΣΥ δεν θα ήταν εδώ αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα του κύριου Χριστοδουλίδη. Θεωρούμε ότι αν δεν ήταν αυτή την υποψηφιότητα θα ήμασταν σίγουρα στην δεύτερη Κυριακή», τόνισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top