ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Εγκρίθηκε το «σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης» - Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις

Υπουργικό: Εγκρίθηκε το «σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης» - Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μεταξύ άλλων αποφάσεων εγκρίθηκε και το «σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης». 

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις: 

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για το σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης. Η πρόταση προκύπτει μετά από τις διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές. Πλέον η πρόταση παραπέμπεται στην αρμόδια αρχή που είναι ο έφορος κρατικών ενισχύσεων ως προβλέπουν οι σχετικές διαδικασίες για λήψη της τελικής επικύρωσης από τις αρμόδιες αρχές τις ΕΕ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ύψους 2,5 εκ. ευρώ στη μνήμη των δυο πιλότων που κατέπεσαν με το Φάντομ στην Ανδραβίδα. Τη δωρεά ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα.

Εγκρίθηκε επίσης το Σχέδιο Χορηγιών για «Ψηφιακή Αναβάθμιση των Επιχειρήσεων» το οποίο περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) της Κύπρου για την περίοδο 2021 – 2026 και θα χρηματοδοτηθεί από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΜΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση του Σχεδίου, κατά την διάρκεια της περιόδου εφαρμογής του, ανέρχεται στα €10 εκατ., με δυνατότητα υποβολής προτάσεων για €14 εκατ. ώστε, εάν προκύψουν εξοικονομήσεις κατά την αξιολόγηση των προτάσεων, να έχουν την ευκαιρία οι επιλαχούσες επιχειρήσεις να ενταχθούν στο Σχέδιο. Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Σχεδίου είναι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν δαπάνες στην κατηγορία της ψηφιακής αναβάθμισης (περιλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού εμπορίου), καθώς και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων η επενδυτική πρόταση περιλαμβάνει, απαραίτητα, ηλεκτρονικό εμπόριο ή/ και εφαρμογή προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών. Το Σχέδιο, περιλαμβάνεται επίσης στο Πρόγραμμα ΘΑλΕΙΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία, στα πλαίσια της Πολιτικής Συνοχής στην Κύπρο.

Κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου επικυρώθηκε η έγκριση του στρατηγικού σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023 – 2027. Στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, αναμένεται να διατεθούν ως δημόσια δαπάνη € 454.855.295 εκ. Το Σχέδιο Κανονισμών θα κατατεθεί στη Βουλή για έγκριση.

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Κανονισμών με τίτλο «Οι περί Αποβλήτων (Διαχείριση Αποβλήτων από Προϊόντα Καπνού με Φίλτρο και Φίλτρα που Κυκλοφορούν στο Εμπόριο για Χρήση σε Συνδυασμό με Προϊόντα Καπνού) Κανονισμοί του 2023». Σκοπός των Κανονισμών είναι η εναρμόνιση και συμμόρφωση με άρθρο των περί Αποβλήτων Νόμων του 2011 έως 2022, σχετικά με τη θέσπιση μέτρων για τη διαχείριση των αποβλήτων προϊόντων καπνού με φίλτρο και φίλτρων που κυκλοφορούν στο εμπόριο για χρήση σε συνδυασμό με προϊόντα καπνού, μέσω της υιοθέτησης της αρχής της διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση της πλήρους χρηματοδότησης της λειτουργίας του Σπιτιού της Γυναίκας (ΣτΓ), μέσω κρατικής ενίσχυσης του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), στο πλαίσιο του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, για έναν επιπλέον χρόνο, με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο. Ο προϋπολογισμός του Σπιτιού της Γυναίκας για το 2023 ανέρχεται στα €17.757.500

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 26χρονος που φέρεται να κατέγραφε γυναίκες στις παραλίες - Στις 6 οι καταγγελίες

Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο – Συγκρούστηκαν δύο οχήματα – Δείτε βίντεο

EURO 2024: Σόκ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Άρχισαν να πέφτουν βροχές στα ορεινά - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top