ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακήρυξη νέου ΠτΔ: Tελευταίες ετοιμασίες στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» - «Συμμόρφωση με ελάχιστες μικρές εξαιρέσεις»

Ανακήρυξη νέου ΠτΔ: Tελευταίες ετοιμασίες στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» - «Συμμόρφωση με ελάχιστες μικρές εξαιρέσεις»

O Γενικός Έφορος Εκλογών επισκέφθηκε το στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» για να παρακολουθήσει τις εργασίες ετοιμασίας της τελετής ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή και την ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επόμενη πενταετία», είπε σήμερα ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους.

Ο Γενικός Έφορος επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα την κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» για επιβλέψει επιτόπου τις εργασίες ετοιμασίας της τελετής ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η προεκλογική εκστρατεία έχει τερματιστεί ψες το βράδυ στις 12 τα μεσάνυκτα», ανάφερε ο δρ Κωνσταντίνου λέγοντας ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους Εφόρους Εκλογείς, υπάρχει πλήρης τάξη και ηρεμία και πως σήμερα καμία δραστηριότητα εκ μέρους των επιτελείων δεν έχει παρατηρηθεί.

«Υπάρχει συμμόρφωση με ελάχιστες μικρές εξαιρέσεις», πρόσθεσε και ενημέρωσε πως τις πολύ λίγες αφίσες ή πινακίδες που έχουν εντοπιστεί, τα επιτελεία των Εφόρων Εκλογής μεριμνούν για να τις αφαιρέσουν.

Σημείωσε πως επισκέφθηκε τον χώρο όπου θα γίνει η ανακήρυξη του νέου Προέδρου αύριο, την Κυριακή, και πως «εάν όλα πάνε καλά, γύρω στις 10 το βράδυ θα έχουμε την ανακήρυξη εφόσον προηγηθεί η έκδοση του τελικού αποτελέσματος, καθώς επίσης και του επίσημου τελικού αποτελέσματος».

Ενημέρωσε σχετικά ότι ο προγραμματισμός είναι γύρω στις 7:30 μ.μ. με 8 παρά το βράδυ να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, θα προχωρήσουν οι γραμματείες των Εφόρων με τις σχετικές διαδικασίες για να εκδοθεί το τελικό επίσημο αποτέλεσμα γύρω στις 9 μ.μ., οπότε και θα ακολουθήσει στο στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΡΘΕΡΙΑ» η τελετή της ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Έφορος κάλεσε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, να προσέλθουν έγκαιρα και πριν τις 9 το βράδυ, ώστε να μπορέσει η Αστυνομία να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους, αλλά και «για να μπορέσουν να μπουν με ηρεμία εντός του σταδίου».

Επίσης, σημείωσε ο Γενικός Έφορος πως «όσοι δεν θα χωρέσουν εντός του σταδίου έχουν γίνει διευθετήσεις, ούτως ώστε περιμετρικά του γηπέδου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τελετή από γιγαντοοθόνες, οι οποίες θα λειτουργήσουν εξωτερικά του σταδίου» και πρόσθεσε πως οι σχετικές διευθετήσεις έξω του σταδίου περιλαμβάνουν και την ηχητική κάλυψη.

Η ανακήρυξη θα γίνει στην εξέδρα όπου θα ανέβει ο εκλεγμένος Πρόεδρος, ο Γενικός Έφορος Εκλογών, ο Βοηθός Γενικός Έφορος και οι Έφοροι Εκλογής των επτά Εκλογικών Περιφερειών μαζί με άλλα 15 ή 16 άτομα της επιλογής του, ανάφερε ο δρ Κωνσταντίνου. Εξήγησε πως πίσω από την εξέδρα του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται η κερκίδα όπου εκεί θα προσέλθουν τα μέλη του επιτελείου του. Ενημέρωσε σχετικά πως υπήρξε μέριμνα να δοθούν κονκάρδες προς τα επιτελεία των δυο υποψηφίων, με βάση τις οποίες θα μπορέσουν να προσέλθουν στους προκαθορισμένους χώρους.

Η Αστυνομία, συνέχισε, «έχει μεριμνήσει να σχεδιάσει την όλη επιχείρηση και για την προσέλευση του Προέδρου, αλλά και για την προσέλευση των συμπολιτών μας που θα παρακολουθήσουν την τελετή».

Ενημέρωσε εξάλλου ότι «έχουν γίνει διευθετήσεις για το πού θα μπορέσουν να σταθμεύουν οι συμπολίτες μας» και παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση που έχει εκδοθεί, η οποία περιλαμβάνει χάρτη με τη διαδρομή που μπορεί κάποιος να προσεγγίσει το στάδιο, στη βάση και των οδικών διευθετήσεων.

«Η εγκαθίδρυση του νέου Προέδρου θα γίνει την 1 Μαρτίου 2023 ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων», είπε ο δρ Κωνσταντίνου.

Ερωτηθείς εάν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υπόλοιπες εκλογικές διαδικασίες, ο Γενικός Έφορος ενημέρωσε σχετικά πως το προσωπικό, το οποίο ταξιδεύει στο εξωτερικό, έχει φτάσει στις πόλεις, στις οποίες θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα.

«Θα λειτουργήσουν 35 εκλογικά κέντρα, σε 25 πόλεις του εξωτερικού, σε 12 χώρες του εξωτερικού. Όλοι βρίσκονται πλέον στις θέσεις τους για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους αύριο», ανάφερε ο Γενικός Έφορος. Σε ό,τι αφορά στα εκλογικά κέντρα της Κύπρου, οι προεδρεύοντες, πρόσθεσε, έχουν στην κατοχή τους τις κάλπες με όλο το περιεχόμενο τους και αύριο στις 6π.μ. θα βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα προκειμένου αυτά να ανοίξουν στις 7 π.μ.

Αναφέρθηκε τέλος «σε κάποια μικροπροβλήματα που αναμένουμε να έχουμε στις ορεινές κοινότητες όπου εκεί, λόγω του παγετού, ενδεχομένως να χρειαστούμε να πάρουμε κάποια ειδικά μέτρα». Διευκρίνισε δε ότι «έχει γίνει επιθεώρηση του οδικού δικτύου από τα συνεργεία των Εφόρων Εκλογής», και ότι τα όποια θέματα υπάρχουν, θα αντιμετωπιστούν απόψε και τις πρωινές ώρες, προκειμένου το πρωί να έχουν ελεύθερη πρόσβαση προς τα εκλογικά κέντρα, τόσο το προσωπικό όσο και οι ψηφοφόροι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «χάρτης» της φτώχειας στην Κύπρο - Πόσα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Στους δρόμους από αύριο η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Έφυγε από τη ζωή ηλικιωμένη γυναίκα από θερμοπληξία - Άλλα τρία πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

Σοφία Χατζηπαντελή: Φωτογραφίζεται φορώντας μόνο τις μπότες της και «κολάζει» τα social mediaΈτσι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στον Φαρμακά - Τέθηκε υπό έλεγχο, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

Έτσι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στον Φαρμακά - Τέθηκε υπό έλεγχο, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στον Φαρμακά, ανέλυσαν από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top