ΔΙΕΘΝΗ

Καμάλα Χάρις: Θα είναι υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ; Τι είπε για τον Μπάιντεν

Καμάλα Χάρις: Θα είναι υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ; Τι είπε για τον Μπάιντεν

Η Καμάλα Χάρις εκτίμησε πως ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι πολύ μεγάλος για να θέσει υποψηφιότητα. Ακόμη, η αντιπρόεδρος ανέφερε ότι σκοπεύει να είναι υποψήφια στο πλευρό του στις επερχόμενες εκλογές του 2024.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Καμάλα Χάρις απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στο ερώτημα εάν ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Δεν έχει δηλώσει υποψηφιότητα ο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν δεν έχει δηλώσει επίσημα υποψηφιότητα, αλλά όλα τα σημάδια δείχνουν ότι θα το κάνει. Σημειώνεται ότι, μετά από εκτενείς εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο Αμερικανός πρόεδρος την Πέμπτη (16/2), ο γιατρός του Λευκού Οίκου τον ανακήρυξε «κατάλληλο για καθήκοντα και για [να] εκτελέσει πλήρως όλες τις ευθύνες του χωρίς εξαιρέσεις ή προσαρμογές».

Το Politico, ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία μεταξύ των Δημοκρατικών πως στα 80 του χρόνια, ως ο γηραιότερος ήδη πρόεδρος όλων των εποχών, ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία μέχρι το τέλος της οποίας θα είναι 86 ετών. Ο ιστότοπος ανέφερε επίσης ότι ορισμένοι γνώστες πιστεύουν ότι η Χάρις δεν θα ήταν η ίδια καλή υποψήφια για την προεδρία.

«Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στις ανάγκες του αμερικανικού λαού»

Μιλώντας στο NBCNews, η Χάρις ανέφερε: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουμε στις ανάγκες του αμερικανικού λαού και όχι στις πολιτικές φλυαρίες έξω από την Ουάσιγκτον». Ερωτώμενη, επίσης, για τη Νίκι Χάιλι, την 51χρονη πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας και πρεσβευτή του ΟΗΕ που έθεσε υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, η οποία έχει ζητήσει μια «νέα γενιά» ηγετών και είπε ότι οι πολιτικοί άνω των 75 ετών θα πρέπει να υπόκεινται σε υποχρεωτικές εξετάσεις ψυχικής υγείας.

Ο μόνος δηλωμένος αντίπαλος της Χάιλι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, είναι νεότερος από τον Μπάιντεν, αλλά μόνο κατά τέσσερα χρόνια. Η Χάιλι δεν είπε ότι ο Τραμπ είναι πολύ μεγάλος. Η 58χρονη Χάρις είπε ότι η Χάιλι χρησιμοποιούσε «πολύ κωδικοποιημένη γλώσσα», προσθέτοντας: «Αυτό που ξέρω από τα ταξίδια στη χώρα μας είναι ότι ο αμερικανικός λαός θέλει ηγέτες που θα ξέρουν τι συμβαίνει στη ζωή τους και θα δημιουργούν λύσεις.

Συμπλήρωσε δε, ότι «με τον Τζο Μπάιντεν, έχουμε έναν πρόεδρο που είναι πιθανώς ένας από τους γηραιότερους και ισχυρότερους Αμερικανούς προέδρους που είχαμε, ο οποίος απαντάει στις ανάγκες του αμερικανικού λαού». Ο ντε Σάντις, 44 ετών, αναμένεται ευρέως να είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και είναι ο μόνος που «κονταροχτυπιέται» με τον Τραμπ στις δημοσκοπήσεις.

ΠΗΓΗ: in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top