ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την εξαγγελία θέσεων αναμένει από τον Υπ. Παιδείας ο ΣΕΠΚΑ

Την εξαγγελία θέσεων αναμένει από τον Υπ. Παιδείας ο ΣΕΠΚΑ

Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης (ΣΕΠΚΑ) αναμένει από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού εκείνα που υποσχέθηκε να τα δώσει, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ελισσαίος Χριστοδούλου.

Όπως ανέφερε, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι το 2015 θα δώσει 344 θέσεις, 124 θέσεις το 2016 και 250 θέσεις το 2017.

«Ήταν η συμφωνία που έκανε ο Υπουργός με την ΟΕΛΜΕΚ. Προσπαθήσαμε σαν Σύνδεσμος να βάλουμε στο νόμο μία ασφαλιστική δικλείδα, αλλά δεν δέχτηκαν. Αναμένουμε ότι εάν δεν τις δώσεις θα αντιδράσει η ίδια η ΟΕΛΜΕΚ. Εμείς τους είχαμε πει ότι πρέπει να διασφαλιστούμε», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι υπάρχουν 618 εκπαιδευτικοί που έκαναν προϋπηρεσιακή κατάρτιση. 

Σε ερώτηση πότε θα εξαγγελθούν αυτές οι θέσεις, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι «έφυγε μία επιστολή από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Οικονομικών για τις 334 θέσεις, αν και ξέρουμε ότι είναι πιο λίγες, και περιμένουμε το Υπουργείο Οικονομικών να στείλει επιστολή στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για αποπαγοποίηση».

«Διερωτόμαστε αν θα δώσουν στο τέλος τις 718 θέσεις που υποσχέθηκαν στη Μέση Εκπαίδευση, 700 στη Δημοτική και κάπου 100 στην Τεχνική Εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του, απαντώντας σε διάφορες «φήμες» αναφορικά με τον αριθμό των μονίμων θέσεων που θα δοθούν στην Μέση Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και κατά πόσο θα ισχύσουν οι δεσμεύσεις του Υπουργού, ο ΣΕΠΚΑ αναφέρει ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δεσμεύτηκε ότι το 2015 θα δοθούν 344 μόνιμες θέσεις πρώτου διορισμού στη Μέση Εκπαίδευση στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση.

«Ακόμη ενισχυτικό του πιο πάνω, είναι ότι στις δύο (2) τελευταίες Παγκύπριες Συνελεύσεις των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ, η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ επιβεβαίωσε τον πιο πάνω αριθμό θέσεων (δηλαδή 344 μόνιμες θέσεις) και μάλιστα αναφέρθηκε ότι αυτές οι μόνιμες θέσεις θα δοθούν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015. Αναμένουμε όπως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ να προβούν σε γραπτή ανακοίνωση ώστε να ενημερωθούν επίσημα οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, αν οι προαναφερθείσες  δεσμεύσεις ισχύουν ή όχι», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top