ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: 1 στις 5 επιχειρήσεις στην Κύπρο κάνουν online πωλήσεις

Eurostat: 1 στις 5 επιχειρήσεις στην Κύπρο κάνουν online πωλήσεις

Το 20,1% των επιχειρήσεων στην Κύπρο (19,7% στην ΕΕ), είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον το 1% των πωλήσεων τους μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου το 2022, σημειώνοντας αύξηση 3 ποσοστιαίων μονάδων (αύξηση 0,7 πμ στην ΕΕ) σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων με πωλήσεις μέσω διαδικτύου καταγράφηκε στην Σουηδία (36,6%). Ακολουθούσαν η Δανία (35,6%) και η Ιρλανδία (35,2%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (8,6%), τη Ρουμανία (10,5%) και τη Βουλγαρία (11,5%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις το 2022 σε σχέση με το 2021 καταγράφηκαν στη Φινλανδία (27,7%, +4,2 πμ), την Ισπανία (29,5%, +3,7 πμ) και τη Μάλτα (30,0%, +3,3 πμ).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις στις εταιρείες που πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω διαδικτύου καταγράφηκαν στη Δανία (35,6%, -2,7 πμ) και την Ελλάδα και το Βέλγιο (17,0% και 28,3% αντίστοιχα, και οι δύο -2,3 πμ).

Το 19,4% όλων των επιχειρήσεων στην ΕΕ πραγματοποίησαν online πωλήσεις το 2022 μέσω ιστοσελίδων ή εφαρμογών, είτε προς ιδιώτες καταναλωτές (15,6% όλων των επιχειρήσεων στην ΕΕ) είτε προς άλλες επιχειρήσεις ή κυβερνήσεις (13,1%).

Ένα μικρό ποσοστό επιχειρήσεων χρησιμοποίησαν ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων (EDI) για πωλήσεις κυρίως σε εταιρικούς πελάτες (6,0%).

Το 16,6% των επιχειρήσεων πραγματοποίησαν τις διαδικτυακές πωλήσεις τους μέσω των δικών τους ιστοσελίδων ή εφαρμογών ενώ ένα 8,6% χρησιμοποίησε ηλεκτρονική πλατφόρμα αγορών.

Βάσει της τοποθεσίας των πελατών, οι επιχειρήσεις έτειναν να πραγματοποιούν πωλήσεις σε πελάτες στη χώρα τους (18,5% των επιχειρήσεων στην ΕΕ), και λιγότερο σε άλλες χώρες της ΕΕ (8,1%) ή σε τρίτες χώρες (4,6%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Έξω Φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

- Ν. Χριστοδουλίδης: «Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού»

- Τούρκος γεωεπιστήμος: Με σεισμούς σε Κύπρο, Άδανα και Μπίγκιολ θα «εξαντλήσει την ενέργεια του το ρήγμα»

- Χριστοδουλίδης: Ένας ισχυρός ΔΗΣΥ είναι ένα αναγκαίο συστατικό και για την δική μας διακυβέρνηση»

- «Αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα» - Με τρεις λέξεις ανακοίνωσε ότι δεν διεκδικεί την προεδρία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

- «Αποχαιρετούν» τον Αβέρωφ μέλη του ΔΗΣΥ - Τα συγκινητικά μηνύματα και τα «ευχαριστώ»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 8 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top