ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Υποδοχή... ροκ σταρ για τον Μπάιντεν στη Βαρσοβία - Ζητωκραύγαζε το πλήθος – Βίντεο

Πολωνία: Υποδοχή... ροκ σταρ για τον Μπάιντεν στη Βαρσοβία - Ζητωκραύγαζε το πλήθος – Βίντεο

αν ροκ σταρ υποδέχθηκαν τον Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία, με το Βασιλικό Κάστρο, από όπου εκφώνησε την ομιλία του, να «ντύνεται» στα χρώματα του μπλε και κίτρινου, της σημαίας της Ουκρανίας, και το δίλημμα Δημοκρατία ή υποδούλωση να μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Τη δική της σημειολογία είχε η επιλογή της Πολωνίας για να απαντήσει ο Τζο Μπάιντεν στις ρωσικές απειλές, λίγα 24ωρα πριν από τη συμπλήρωση του ενός έτους από την εισβολή.

Άλλωστε, η Πολωνία ήταν από τις πρώτες χώρες που ζητούσε επίμονα τη θωράκιση απέναντι στον ρωσικό επεκτατισμό, οπότε με την ομιλία του ο Μπάιντεν ξεσήκωσε το πλήθος που ξέσπασε σε χειροκροτήματα ακούγοντας το μήνυμα της συνέχισης της αποφασιστικότητας έναντι της αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας.

Ο σεβασμός στην εδαφική κυριαρχία κάθε χώρας και η αξία της συστράτευσης απέναντι τον επιτιθέμενο, με παροχή οπλισμού, αποτέλεσαν, επίσης, ένα από τα καίρια μηνύματα που έστειλε ο Μπάιντεν από την Πολωνία που φοβούμενη μια ακραία κλιμάκωση έχει απευθύνει κάλεσμα για ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας.

Η ομιλία Μπάιντεν

την ομιλία του, ο Αμερικανός πρόεδρος στάθηκε στην απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει η Ρωσία, μίλησε για νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, ενώ προειδοποίησε για δύσκολες ημέρες που όμως θα αντιμετωπιστούν με πυγμή από την Ουκρανία και τους συμμάχους της.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έχουν ειδική σημειολογία και γίνονται μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν που εξαπέλυσε τα πυρά του προς τη Δύση, κατηγορώντας την ότι επιτίθεται στη Ρωσία και απειλώντας με απάντηση σε περίπτωση κλιμάκωσης.
biden-mak2

Απευθυνόμενος σε χιλιάδες κόσμου που τον παρακολουθούσαν, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε για ένα ελεύθερο μέλλον για την Ουκρανία, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει συμβιβασμός για τα εδάφη και την κυριαρχία της, ενώ απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες στη μάχη.

Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα με τις εξής φράσεις του Μπάιντεν: «Κοιτάξτε γύρω σας, δείτε πόσα έχετε κάνει. Η Πολωνία φιλοξενεί 1,5 εκατ. Ουκρανούς πρόσφυγες. Να σας ευλογεί ο Θεός».

Ο Μπάιντεν τόνισε, δε, ότι η «Δημοκρατία στάθηκε πολύ ισχυρή απέναντι στον Πούτιν».

Παράλληλα, ο πλανητάρχης επισήμανε ότι ο Πούτιν πίστευε πως η Δύση θα εξαρτιόταν πλήρως από τη ρωσική αγορά ενέργειας, όμως βρέθηκαν άλλες πηγές και τερματίστηκε η σχέση άμεσης εξάρτησης.

«Η Ουκρανία δεν θα ηττηθεί από τη Ρωσία» τόνισε δε ο Μπάιντεν ενώ πρόσθεσε οι «ελεύθεροι άνθρωποι αρνούνται να ζήσουν στο σκοτάδι».

Η επίθεση στον Πούτιν

«Ο Πούτιν νόμιζε ότι ηγεμόνες σαν εκείνον είναι σκληροί, όμως συνάντησε την ισχυρή θέληση των Αμερικανών» υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

«Ο Ρώσος πρόεδρος έχει τελειώσει με την απομόνωση του ΝΑΤΟ και την προσχώρηση Φινλανδίας και Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η Συμμαχία είναι πιο ενωμένη από ποτέ.

Επισήμανε, δε, ότι ο φόβος της επέκτασης του ΝΑΤΟ ήταν ένας από τους λόγους που η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεση.

«Πολεμήσαμε για τη Δημοκρατία», επανέλαβε δε.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για πιο σκληρές ημέρες»

«Το Κίεβο πρέπει να προετοιμαστεί για πιο δύσκολες ημέρες» τόνισε ο Μπάιντεν, προειδοποιώντας για την εαρινή επίθεση.

Ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται με σθένος τον εαυτό της και οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να την υποστηρίζουν.

Εξαίροντας τη στάση των Πολωνών, ο Μπάιντεν τόνισε ότι μαζί «έχουμε διασφαλίσει ότι η Ρωσία πληρώνει για τα εγκλήματά της».

Αποκάλυψε, δε, ότι θα επιβληθούν νέες κυρώσεις.

«Υπάρχει μια επιλογή ανάμεσα στο χάος και τη σταθερότητα» είπε δε ο Μπάιντεν, ενώ τόνισε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν τις επόμενες δεκαετίες.

«Η Δημοκρατία ανυψώνει το πνεύμα των ανθρώπων και ανακόπτει τη βίαιη ορμή των δικτατόρων» επισήμανε, μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης από την ελευθερία.

«Μια επίθεση εναντίον ενός, είναι επίθεση εναντίον όλων. Πρόκειται για έναν ιερό όρκο. Δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τα έθνη και την Ουκρανία αλλά και την ευημερία, την ειρήνη και τον σεβασμό», κατέληξε ο Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Έτοιμος να συναντήσει Τατάρ ο Χριστοδουλίδης – Μεγαλώνει ο κατάλογος με τα ονόματα για το «ισχυρό» Υπουργικό

- Αννίτα: «Να συμπορευθούμε με σύμπνοια και χωρίς διαπληκτισμούς» - «Έκαναν τη δική τους υπέρβαση Αβέρωφ και Χάρης»

- Η συμβολή της 4ήμερης εργασίας στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην καλή ψυχική υγεία των εργαζομένων – Τι έδειξε πείραμα
-
Χριστοδουλίδης: «Ένας ισχυρός ΔΗΣΥ είναι ένα αναγκαίο συστατικό και για την δική μας διακυβέρνηση»

- «Αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα» - Με τρεις λέξεις ανακοίνωσε ότι δεν διεκδικεί την προεδρία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

- Ετοιμάστε και πάλι ομπρέλες – Πότε αναμένονται μεμονωμένες βροχές

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top