ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Eπεισόδια σε εκδήλωση της Accept στην Λεμεσό - Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν φοιτητή - Δείτε βίντεο

Eπεισόδια σε εκδήλωση της Accept στην Λεμεσό - Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν φοιτητή - Δείτε βίντεο

Σε αίθουσα του κτιρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ, εισέβαλαν το βράδυ της Τετάρτης κουκουλοφόροι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου.

Οι δράστες ψέκασαν με πυροσβεστήρα τους παρευρισκόμενους, φώναξαν υβριστικά συνθήματα, ενώ ένα πρόσωπο τραυματίστηκε ελαφρά .

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με φοιτητές, στο πλαίσιο των «πολύχρωμων συναντήσεων» για θέματα που απασχολούν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης στα ΜΚΔ, 8 με 10 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα και με ένα πυροσβεστήρα που υπήρχε στον χώρο, άρχισαν να ψεκάζουν τους παρευρισκόμενους, τραυμάτισαν ένα πρόσωπο, πέταξαν αντικείμενα, φώναξαν ομοφοβικά συνθήματα και έκαναν χειρονομίες, ενώ κατά την αποχώρηση προκάλεσαν ζημιές.

Σύμφωνα δε με την Αστυνομία, υπήρξε άμεση αντίδραση από τους παρευρισκόμενους φοιτητές και δημιουργήθηκε ένταση και περιορισμένα επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκε ελαφρά 21χρονος φοιτητής, ο οποίος φέρει μώλωπες και εκδορές.

Στον χώρο κλήθηκαν περίπολα της ΑΔΕ Λεμεσού και διεξάγονται εξετάσεις για να εντοπιστούν οι δράστες.

Στην ανάρτηση της η Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου καταγγέλλει έντονα το περιστατικό, εκφράζει αποτροπιασμό και καλεί την Αστυνομία και την Επίτροπο Διοικήσεων και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «να δώσουν ένα τέλος σε αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό».

«Η σιωπηρή αποδοχή και αναλγησία της κοινωνίας στην ομοφοβική ρητορική μίσους που παρατηρείται από δημόσια και μη πρόσωπα, έχουν αποθρασύνει τον κάθε ανεγκέφαλο, που νιώθει πλέον ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις», προσθέτει.

Διαμηνύοντας ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ δεν φοβάται, η οργάνωση τονίζει πως «τέτοιες θρασύδειλες πράξεις μίσους, απλά αποδεικνύουν ότι η ομοφοβία στο νησί μας καλά βασιλεύει και ότι πρέπει να πράξουμε περισσότερα, με πιο πολλή τόλμη και πείσμα».

Ήδη στο διαδίκτυο αναρτήθηκε σχετικό βίντεο με το περιστατικό, το οποίο θα τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών.

 

Δείτε βίντεο ΕΔΩ:

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top