Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίλησε με μαθητές σε Δημοτικό ο ΠτΔ - «Να μου πείτε τί σας ενοχλεί πιο πολύ, κάτι που θα θέλατε να αλλάξουμε»

Μίλησε με μαθητές σε Δημοτικό ο ΠτΔ - «Να μου πείτε τί σας ενοχλεί πιο πολύ, κάτι που θα θέλατε να αλλάξουμε»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης», στον Στρόβολο, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Αθηνά Μιχαηλίδου, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη και την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Δόξα Κωμοδρόμου.

Κατά την επίσκεψη του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου, ενώ ξεναγήθηκε στις τάξεις και συνομίλησε με τους μαθητές.

Μιλώντας στους μαθητές, σε συγκέντρωση που έγινε στον χώρο του σχολείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ανέφερε «να μου πείτε τί σας ενοχλεί πιο πολύ, κάτι που θα θέλατε να αλλάξουμε στο σχολείο. Μην σκεφτείτε να μην πείτε, πρέπει να μιλήσετε χωρίς να σκεφτείτε οτιδήποτε. Να μου τα πείτε όλα, να μιλήσουμε μαζί, να σας ακούσω.

Είστε το μέλλον της χώρας μας και εμείς, η Κυβέρνηση, ειδικότερα εμείς που θα είμαστε για τα επόμενα πέντε χρόνια, όποιες αποφάσεις πάρουμε θα επηρεάσουν και το δικό σας μέλλον.

Είναι για αυτό το λόγο που θέλω να συζητήσουμε», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε τον Πρόεδρο του σχολείο στο βήμα με τον οποίον συνομίλησε για τα θέματα που απασχολούν το σχολείο και τους μικρούς μαθητές. 

Συνάντηση με τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως ανέφερε ο ίδιος, με σκοπό να εξεταστεί, ανάμεσα σε άλλα, και το θέμα των τετραμήνων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Δημοτικό Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης, στον Στρόβολο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «τίθενται οι βάσεις για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε στα θέματα της εκπαίδευσης, της Παιδείας, έτσι ώστε τα παιδιά μας να αναπτύξουν δεξιότητες, να τους βοηθήσουμε μέσα από τη μάθηση να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες.

Επισκέπτομαι ένα ολοήμερο σχολείο που είναι πρότυπο. Είμαι ενθουσιασμένος από όλα όσα είδα, από όλα όσα έχω ακούσει και ο στόχος μας είναι να διευρύνουμε τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου στη δημοτική εκπαίδευση. Είναι σαφώς πιο εύκολο, άρα, ο στόχος είναι όπως γίνει καθολικά στη δημοτική εκπαίδευση και να δούμε πιλοτικά και στη μέση εκπαίδευση που είναι σαφώς πιο δύσκολο. Εκεί οι προκλήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων εδώ προκύπτουν κάποια θέματα. Έχω ζητήσει από την αρμόδια Υπουργό τις επόμενες μέρες να έχω ενώπιον μου σημείωμα με λύσεις, με χρονοδιαγράμματα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις υπάρχουν και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητα των ολοήμερων σχολείων».

Ερωτηθείς για το θέμα των τετραμήνων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ακούω και την κριτική που γίνεται. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι έχει τελειώσει η προεκλογική εκστρατεία και πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα.

Τα τετράμηνα όντως δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους, οι στόχοι ήταν πολύ συγκεκριμένοι, δεν έχουν επιτευχθεί και έχω μιλήσει με την Υπουργό για να δούμε πώς μπορούμε και νομικά να είμαστε διασφαλισμένοι να μπορούμε να προχωρήσουμε με την αλλαγή των τετραμήνων.

Ναι στην κατάργηση των τετραμήνων, αλλά πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο στο θέμα της εξέτασης των μαθητών.

Την ίδια στιγμή να λάβουμε υπόψη ότι σε μια σχολική χρονιά δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική εξέταση στο πρώτο και διαφορετική στο δεύτερο τετράμηνο. Άρα, τα τετράμηνα, με νομοθετική ρύθμιση από τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να καταργηθούν.

Εκείνο που συζήτησα και ζήτησα από την Υπουργό είναι να δούμε τη βαρύτητα των τετραμήνων στον τελικό βαθμό. Υπάρχουν κάποια νομικά θέματα, με έχει ενημερώσει η Υπουργός, θα δω το απόγευμα τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι και αυτό των τετραμήνων, έτσι ώστε να βρούμε λύση».

Κληθείς να πει αν τον προβληματίζει το θέμα του περιεχομένου της ύλης ή του τρόπου διδασκαλίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά. Είναι βασικό αντικείμενο που θα εξετάσουμε γιατί ο στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από μια εκπαίδευση η οποία στόχο έχει την κάλυψη ύλης και να δούμε πώς – δεν υποβαθμίζω τη σημασία της ύλης –  την ίδια στιγμή μέσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, βοηθούμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, πώς να έχουν κριτική σκέψη. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο και θα αγγίξουμε και αυτό το θέμα».

Τέλος ερωτηθείς αν θα εξεταστεί το ζήτημα ενίσχυσης των μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας ‘»στη διδακτέα ύλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα αγγίξουμε και το περιεχόμενο και την ύλη που διδάσκεται δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική γλώσσα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top