Κεντρική Τράπεζα: Οι κυπριακές τράπεζες δεν έχουν έκθεση σε ομόλογα AT1 της Credit Suisse

Κεντρική Τράπεζα: Οι κυπριακές τράπεζες δεν έχουν έκθεση σε ομόλογα AT1 της Credit Suisse

Τα μέτρα που έλαβαν οι ελβετικές αρχές για διατήρηση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, καλωσορίζει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), τονίζοντας παράλληλα ότι οι κυπριακές τράπεζες «δεν έχουν οποιανδήποτε έκθεση σε ομόλογα AT1 της Credit Suisse».

«Συνεπώς το τραπεζικό μας σύστημα δεν θα υποστεί ζημιά σε σχέση με τα εν λόγω ομόλογα», τονίζει σε ανακοίνωση η ΚΤΚ.

Επιπλέον, η ΚΤΚ αναφέρει ότι «το τραπεζικό μας σύστημα διαθέτει ψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας, χαρακτηριστικά που αυξάνουν σημαντικά την ανθεκτικότητα του».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Σε νέα φάση κινητικότητας εισέρχεται το Κυπριακό, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν επισήμως τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE