ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθερά πρώτη στην αγορά κινητής τηλεφωνίας η Cyta – Διπλασίασε το μερίδιο της η Cablenet – Στοιχεία

Σταθερά πρώτη στην αγορά κινητής τηλεφωνίας η Cyta – Διπλασίασε το μερίδιο της η Cablenet – Στοιχεία

Την σταθερή πρωτιά της στα μερίδια αγοράς κινητής τηλεφωνίας, διατήρησε και το δεύτερο εξάμηνο του 2022, η Cyta, την ώρα που η Cablenet παρουσίασε σημαντική αύξηση στο ποσοστό της, διπλασιάζοντας, σχεδόν, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η Cyta παραμένει στην κορυφή όσον αφορά στα συνολικά μερίδια αγοράς με ποσοστό 50,8%, ακολουθούμενη από την Epic με 31,9%, την Primetel με 10,6% και την Cablenet με 6,7%.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021, εύκολα μπορεί να διακρίνει κάποιος πως το μερίδιο της Cablenet είναι, σχεδόν, διπλάσιο, αφού από το 3,5% ανέβηκε στο 6,7%.

Στον πίνακα αναλυτικά τα μερίδια αγοράς κινητής τηλεφωνίας:

Συνδρομητές συμβολαίου

Σε ό,τι αφορά τους συνδρομητές συμβολαίου, η Cyta και σε αυτή την περίπτωση διατηρεί με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο την πρωτιά της, με το ποσοστό της να αγγίζει το 52,5%.

Στη δεύτερη θέση, παραμένει, επίσης, η Epic με ποσοστό 30,7%, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Primetel με 9% και στην τέταρτη η Cablenet με 7.8%.

Στον πίνακα τα μερίδια αγοράς για συνδρομητές συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας:

Μερίδια προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας

Όσον αφορά, δε, τα μερίδια αγοράς για χρήστες προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, η σειρά των παρόχων παραμένει η ίδια, αλλά με διαφορετικά ποσοστά.

Συγκεκριμένα, πρώτη είναι η Cyta με 47,1%, δεύτερη η Epic με 34,4%, τρίτη η Primetel με 14,1% και τέταρτη η Cablenet με 4,4%.

Συνδρομές κινητής τηλεφωνίας

Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί πως, αξιολογώντας τα στοιχεία του δεύτερου εξαμήνου του 2022 παρατηρείται ότι ο συνολικός αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας παρουσίασε αύξηση κατά 27,924 χρήστες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του ιδίου έτους, ενώ ο αριθμός συνδρομών συμβολαίου παρουσιάζει αύξηση 0,9% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, προκύπτει, ακόμη, πως τα πακέτα με unlimited δεδομένα, φωνή και sms αποτελούν το 43,9% των συνδρομών συμβολαίου, ενώ η αναλογία του συνολικού αριθμού χρηστών κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με τον πληθυσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας το δεύτερο εξάμηνο του 2022 παρουσιάζει αύξηση 3,1% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του ιδίου έτους, φθάνοντας το 151,7%

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση του ΓΕΡΗΕΤ, οι πιο πάνω αυξήσεις οφείλονται στην αύξηση στις συνδρομές συμβολαίου.

Συνολικός όγκος δεδομένων κινητής ευρυζωνικής

Με βάση, δε, τα ίδια στοιχεία, ο συνολικός όγκος δεδομένων σημείωσε αύξηση 28% το τέταρτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το τρίτο και 46% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Άξιο αναφοράς είναι, επίσης, το γεγονός πως το τέταρτο τρίμηνο του 2022, παρατηρήθηκε ο υψηλότερος όγκος δεδομένων, κάτι που οφείλεται στις δωρεάν αναβαθμίσεις των πακέτων με δεδομένα σε unlimited data.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, ο συνολικός όγκος δεδομένων για το 2022 παρουσίασε αύξηση 70,1% σε σχέση με το 2021 και άγγιξε τα 28.404 ΤΒ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top